"Já ty šitake nemám moc ráda. Ona je ta houba taková houževnatá. Já mám radši českej hřib," svěří se vášnivá houbařka Jaroslava Obermaierová poté, co jí tahle zdravá houba uvízne v krku. Je totiž součástí "zázračné" miso polévky, kterou svým soupeřkám první hostitelka naservíruje.
"Já myslím, že to jenom hrála. Že nám chtěla udělat radost," je přesvědčená herečka Miluška Bittnerová, která toho s Jarkou už opravdu hodně zažila. "Miluška, to je skoro takový jako moje dítě," prozradí Jaroslava.
Miso polévka se prý překládá jako „pramen života“, je to ideální pokrm hned po ránu, přísahá kuchařka. "Je to energetická bomba. Je ideální právě v zimním období. Doslova nastartuje, nakopne, náš organismus, protože je plná enzymů, proteinů a vitaminů."
A podle toho vypadá i její lehké a zdravé menu. Po miso polévce přijde marinovaná mozzarella, topinky z kváskového, doma upečeného chleba, losos pečený v bylinkách se zajímavou přílohou a borůvkovo-malinový koláč s vanilkovou omáčkou ze soji.
Miluše Bittnerová a Jana Krausová. Nesmí konzumovat pšeničnou ani žitnou mouku.
Konzervativní Jaroslavu však ani tahle "raritka" na talíři příliš neosloví. "Je to něco mezi jikrama, takový drobení pro slepice. Když to koušu, tak neslyším, co říkáte," žertuje. Přeci jen jí to ale trošku leze na nervy.
Nijak se netají tím, že je spíš na českou kuchyni a módním potravinám prý moc nehoví a nerozumí. "U nás na Žižkově to stejně nemají," směje se. Jak se s vařením a rolí hostitelky popasuje ona, uvidíte už v úterý ve 20:15 na Prima Family.