Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIP Prostřeno! Obermaierová málem přišla o život, dusila se houbou

15. ledna 2013 | 06:00

Perné chvíle zažila oblíbená herečka Jaroslava Obermaierová (66), známá především jako "bába Nyklová" ze seriálu Ulice, u první hostitelky tohoto týdne, herečky a moderátorky Gabriely Filippi. Málem se totiž zadusila houbou šitake.

"Já ty šitake nemám moc ráda. Ona je ta houba taková houževnatá. Já mám radši českej hřib," svěří se vášnivá houbařka Jaroslava Obermaierová poté, co jí tahle zdravá houba uvízne v krku. Je totiž součástí "zázračné" miso polévky, kterou svým soupeřkám první hostitelka naservíruje.

"Já myslím, že to jenom hrála. Že nám chtěla udělat radost," je přesvědčená herečka Miluška Bittnerová, která toho s Jarkou už opravdu hodně zažila. "Miluška, to je skoro takový jako moje dítě," prozradí Jaroslava.

Snažím se být veselá,“ říká o sobě druhá hostitelka. Přestože je nachlazená i nevyspalá, smysl pro humor ji neopouští.
Autor: FTV Prima
Není proto divu, že když svou mladou kolegyni spatří ve dveřích, jen překvapeně spráskne ruce a vyděšeně zvolá: "Miluško, ty budeš vařit!?". Všem pak prozradí, že když jí jednou u sebe doma nechala umýt nádobí, roztřískala jí všechny talíře.

Miso polévka se prý překládá jako „pramen života“, je to ideální pokrm hned po ránu, přísahá kuchařka. "Je to energetická bomba. Je ideální právě v zimním období. Doslova nastartuje, nakopne, náš organismus, protože je plná enzymů, proteinů a vitaminů."

Snažím se být veselá,“ říká o sobě druhá hostitelka. Přestože je nachlazená i nevyspalá, smysl pro humor ji neopouští.
Autor: FTV Prima
No uvidíme, Jarka je totiž přesvědčena o tom, že "všechno, co je zdravý, není dobrý". Změní nakonec názor? Asi bude muset. Gabriela je totiž vyznavačkou zdravé výživy – alespoň pro svůj večer.

A podle toho vypadá i její lehké a zdravé menu. Po miso polévce přijde marinovaná mozzarella, topinky z kváskového, doma upečeného chleba, losos pečený v bylinkách se zajímavou přílohou a borůvkovo-malinový koláč s vanilkovou omáčkou ze soji.

Snažím se být veselá,“ říká o sobě druhá hostitelka. Přestože je nachlazená i nevyspalá, smysl pro humor ji neopouští.
Autor: FTV Prima
Tou netradiční přílohou je quinoa. Luštěnina, která je prý ideální pro bezlepkovou dietu. Tu bohužel musí dodržovat hned dvě ze soutěžících,
Miluše Bittnerová a Jana Krausová. Nesmí konzumovat pšeničnou ani žitnou mouku.

Konzervativní Jaroslavu však ani tahle "raritka" na talíři příliš neosloví. "Je to něco mezi jikrama, takový drobení pro slepice. Když to koušu, tak neslyším, co říkáte," žertuje. Přeci jen jí to ale trošku leze na nervy.

Nijak se netají tím, že je spíš na českou kuchyni a módním potravinám prý moc nehoví a nerozumí. "U nás na Žižkově to stejně nemají," směje se. Jak se s vařením a rolí hostitelky popasuje ona, uvidíte už v úterý ve 20:15 na Prima Family.