Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kosmetika bez obalu: V čem je lepší než klasická a kde ji seženete

13. srpna 2019 | 08:00

Češi patří mezi národ, ktarý zodpovědně třídí odpad. Také v obchodech už si za plastové tačky musíme zaplatit. Šetřit přírodu není trend, ale nutnost a svět už to pochopil. Víte ale, že kromě látkové tašky můžete snížit odpad, který vyprodukujete i v kosmetice? Seznamte se s "nahatými" produkty, tedy s produkty bez obalu, které si zamilujete.

Proč je kosmetika bez obalu tak skvělá? Jednoduše proto, že šetří přírodu a když ji vypotřebujete, nezbyde z ní ani kousíček. Kromě dobrého pocitu má ale i spoustu praktických výhod. Jedna z nich je například ta, že si ji můžete vzít s klidným srdcem do letadla - nepočítá se totiž mezi tekutiny.

Trend bezobalové kosmetiky začal tuhými mýdly a koupelovými bombami do vany. Brzo se ale rozšířil i na ostatní produkty a dnes už bez obalu seženete prakticky cokoliv, na co si vzpomenete. Na kosmetiku si buď můžete přinést vlastní obal, nebo vám ji dají do papírového sáčku či krabičky. Žádné plasty!

Naprostým průkopníkem v tomto směru je britská kosmetický značka LUSH, která zaplavila trh "nahatými" produkty nejen pečující, ale i dekorativní kosmetiky. Můžete si tak koupit tuhý šampon, sprchový gel, ale i tělový krém, pleťové sérum, make-up nebo rtěnku. Navíc je tato kosmetika zpravidla pestrobarevná a voňavá, takže kromě toho, že si s ní nekupujete i zbytečné plasty, vypadá v koupelně prostě skvěle. Podívejte se do galerie, kde kosmetiku bez obalů seženete:

Nebojte se toho, že by používání této kosmetiky bylo náročnější, než u té, na kterou jste zvyklí. Například tuhým šamponem prostě jen přejedete po mokrých vlasech a ihned získáte pěnu, kterou vlasy umyjete. Výhodou je, že vždy použijete jen takové množství, které je opravdu potřeba a produkt vás nakonec vyjde levněji, protože déle vydrží.

Být "zelenější" je pro nás v Blesku pro ženy velké téma, proto jsme si vyzkoušeli změnit svůj každodenní život na vlastní kůži. Jak se nám nakupovalo jídlo bez obalu? A čistí skutečně ekologické domácí prostředky stejně dobře, jako ty s chemií? To všechno se dočtete v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, které koupíte na novinových stáncích, nebo jednoduše ZDE >>>

5878885:gallery:true:true

Autor: red