Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Přivítejte jaro novou rtěnkou! Tyto barvy jsme si v redakci zamilovaly

21. března 2019 | 06:00

Rtěnky na jaro mají být svěží, ale hlavně barevné. Stejně jako odhazujeme teplé svršky, tak bychom měly své oblíbené tmavé rtěnky vyměnit za hravé a zářivé. V redakci jsme několik takových barev pro vás vyzkoušely. Které obstály na výbornou?

Asi se skoro všechny shodneme, že naším favoritem byla, je a bude červená barva. Na každé ženě vypadá žensky a smyslně a mužům dokážou rudé rty pěkně zamotat hlavu. S příchodem jara to chce ale malou změnu. Dejte prostor svěžím růžovým, oranžovým nebo nude barvám! Tyto značky jsme pro vás otestovaly!

Gabriella Salvete Chubby Lips, odstín Chocolate, 89 Kč

Gabriella Salvete Chubby Lips, odstín Chocolate, 89 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Nechcete-li být vyloženě jarně růžová, zkuste to s decentním odstínem Chocolate! Nečekejte nudnou tmavou hnědou, protože tahle čokoláda dodá vašim rtům jen její lehký dotyk, zato ale přináší svěžest, vůni i lesk. Jsem velká milovnice tohoto typu produktu, který v sobě spojuje rtěnku, tužku a péči o rty. Chubbystick používám už velmi dlouho a mohu ho všem doporučit, protože se skvěle postará o rty a dodá jim i požadovanou barvu. Připravte se na to, že efekt není tak intenzivní a dlouhodobý jako u klasické rtěnky, musíte proto barvu v průběhu dne doplňovat, ale stojí to za to. Rty budou vláčné, lesklé a sexy!

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka Benecos, odstín First Love, 145 Kč

Rtěnka Benecos, odstín First Love, 145 Kč, koupíte na www.kosmetika-benecos.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.kosmetika-benecos.cz

Odstín této přírodní rtěnky je moc hezký a svěží a na jaro jako dělaný. Rty po prvním nanesení navíc vypadají „šťavnatě“, nelepí se a díky včelímu vosku zůstávají hebké a vyživené. Ale bohužel negativně hodnotím vůni a chuť, která ji provází a která mi osobně nesedí. Od dalšího používání mě trochu odrazuje. Také výdrž mi přišla krátká, barva se začala vytrácet už po prvním napití, takže ji je potřeba v průběhu dne několikrát obnovovat.

Známka jako ve škole: 2

Dlouhotrvající rtěnka Dermacol, odstín 15, 199 Kč

Dlouhotrvající rtěnka Deramcol, odstín 15, 199 Kč, koupíte v síti drogérí
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Tuto dvoufázovou rtěnku od Dermacolu – nejdřív nanesete barvu, poté dodáte lesk – budou určitě znát ženy, kterým záleží na tom, aby jim barva na rtech vydržela. Po této stránce je stoprocentně spolehlivá a opravdu se několik hodin ani nehne. Můžete dokonce jíst a pít do sytosti, rtěnka je stále na místě. Za tuto její spolehlivou vlastnost ale zaplatíte vysušenými rty, na to je potřeba se připravit a rty před jejím použitím i po odlíčení je nutné dostatečně vyživit a promazat. Odstín č. 15, který jsem vyzkoušela, je krásný, svěží a něžný. Doporučuji s výše zmíněnou výhradou.

Známka jako ve škole: 2

Tužka a rtěnka 2v1 Iconic Lips, Dermacol, odstín 01, 199 Kč

Tužka a rtěnka 2v1, Dermacol, 199 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Skvěle se nanáší, odstín 01 je nenápadný a hodí se na make-up ve stylu "nalíčená nenalíčená". A navíc se dá použít i jako tvářenka. Ráda ale vyzkouším i výraznější barvy, protože s touto rtěnkou se mi daří rty vykreslit tak, že jsou opravdu bez chybičky. Rtěnka obsahuje bambucké máslo a díky tomu by měla rty i vyživit – tady ale dávám minus, protože mi nepřijde, že by nějak zvlášť zvláčňovala. Tužku na rty nepoužívám, protože mi přijde nepřirozená – a i u tohoto výrobku bych ji klidně oželela.

Známka jako ve škole: 1-

Oriflame Colour Stylist Ultimate, odstín Rosewood Charm, 229 Kč

Colour Stylist Ultimate, Oriflame, odstín Rosewood Charm, 229 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Světlé tóny rtěnek mi nic moc neříkají a vždycky raději sáhnu po těch červených nebo sytě růžových. Tentokrát jsem udělala výjimku a vyzkoušela jsem novou rtěnku od Oriflame. Musím říct, že je na rtech opravdu příjemná. Barva je něco mezi nude a jemně růžovou a na rtech vypadá opravdu hezky přirozeně. Rty nebyly nijak vysušené a barva celkem dlouho vydržela. Jediné malé minus je, že se rtěnka obtiskává. 

Známka jako ve škole: 1-

Rtěnka s vysokým leskem L’Oréal Paris Color Riche Shine, odstín High on Craze, 231 Kč

Rtěnka s vysokým leskem L’Oréal Paris Color Riche Shine, odstín 245, 231 Kč, koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Má úžasnou barvu, která jde skvěle k zeleným očím a hnědým vlasům, rty působí svěžím, šťavnatým dojmem. Tím ale má chvála končí. Rtěnka mi totiž přijde lepkavá, což není příjemné. Navíc mi na rtech moc dlouho nevydržela – stačily cesta do práce a rychlá snídaně a barva byla skoro celá pryč.

Známka jako ve škole: 2

Tekutá rtěnka s matným efektem Yves Rocher, odstín 101, 289 Kč

Tekutá rtěnka s matným efektem, Yves Rocher, odstín 101, 289 Kč, koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Lesk má krásný tělový odstín s lososovým nádechem a matným efektem. Skvěle se tak hodí na jaro i léto. Konzistence je krémová a aplikátor je dostatečně široký. Lesk se už po chvíli začne slévat do koutků, ale má poměrně vysokou výdrž. Co u produktu postrádám, je nějaká příjemná parfemace.

Známka jako ve škole: 1-

 

Krémová rtěnka Rouge Satin, Sephora, odstín Ingenuous, 295 Kč

Krémová rtěnka Sephora Rouge Satin, odstín Ingenuous, 295 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Krásná nude rtěnka, vypadá úžasně jak s nahým líčením, tak s výrazně nalíčenýma očima. Matné rtěnky jsou skvělé, pokud ale nevysušují. Tato má k tomu mírné tendence, není to ale nejhorší. Bohužel je potřeba ji často domalovávat.

Známka jako ve škole: 3

Tónovací olej na rty Alcina, 300 Kč

Tónovací olej na rty Alcina, 300 Kč, koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Lesk mě nadchl svou vůní, která připomíná melounové žvýkačky. Rty krásně zvláční, zanechá na nich do meruňkova zabarvený nádech a decentní třpyt. Textura je krémová a lesk vůbec nelepí. Rozhodně bych ho zařadila mezi ty z nejlepších, které jsem vyzkoušela.

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka Matt Lip Colour, Alcina, odstín Tea Rose, 340 Kč

Matt Lip Colour, Alcina, odstín Tea Rose, 340 Kč, koupíte ve vybraných salonech
Autor: archiv firem

Koupíte ve vybraných salonech.

Jedna z nejkrásnějších barev, jaké jsem kdy měla. Ideální rtěnka na jaro, jen škoda, že tak dlouho na rtech nevydrží. Po každém jídle i pití vydrží pouze lehký nádech barvy, když ji chcete sytou, musíte často domalovávat. Rty nevysušuje a je příjemná, což je velké plus u matné rtěnky.

Známka jako ve škole: 2

Rtěnka Retro Matte Lipstick, Mac, odstín Relentlessly Red, 590 Kč

Retro Matte Lipstick, Mac, odstín Relentlessly Red, 590 Kč, koupíte v prodejnách Mac
Autor: archiv firem

Koupíte v prodejnách Mac.

Žena, která nevlastní alespoň jednu rtěnku Mac, jako by nebyla! Odstín Relentlessly Red je jeden z mých favoritů a na rtech udělá velkou parádu. Bohužel rtěnka dost vysušuje rty a často se mi po ní tvoří nehezky vypadající šupinky. Co ale určitě oceníte, je fakt, že na rtech drží jako přikovaná a nemusíte si ji neustále dobarvovat. 

Známka jako ve škole: 2

Matná rtěnka Anastasia Beverly Hills, odstín Cotton Candy, 740 Kč

Matná rtěnka Anastasia Beverly Hills, odstín Cotton Candy, 740 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Tahle barva je neskutečná a na jaro jako dělaná! Trochu hůř se nanáší, proto si pod ni dávám ještě balzám na rty, aby rtěnka lépe "klouzala". Oceňuji, že dlouho vydrží a nemusím ji každou minutu kontrolovat. Tuto značku jsem vyzkoušela poprvé a rozhodně ne naposledy.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...