Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Co na vrásky, akné či suchou pleť? Každá si zaslouží jinou péči

  • 20. listopadu 2018 | 06:00

    Každá jsme jiná a každá máme jiný typ pleti. Kosmetické výrobky, které sedí vaší kamarádce, nemusí automaticky sedět i vám. Aby byla vaše pleť bez chybičky, je potřeba jí vybrat správnou péči. Vybraly jsme pro vás seznam kosmetických produktů, které sednou právě vám!

     

    Pokud toužíte po krásné pleti bez chybičky, musíte jí dopřát správnou péči. Ať už máte pleť mastnou, nebo naopak suchou či problematickou, existuje nepřeberná škála kosmetických produktů, které si s vaším problémem snadno poradí. Jen musíte vědět, po kterém z nich sáhnout. Poradíme vám!

  • Trápí vás suchá pleť?

    Hydratační sérum s ceramidy Ryor, 198 Kč, koupíte na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem

    V mládí je suchá pleť výhrou, nemá totiž sklony k akné, jenže s přibývajícími roky přijdou ke slovu i její nevýhody. Rychleji se tvoří vrásky, ztrácí se pružnost a pleť brzy vypadá starší a nezdravější. Co s tím? Důležitá je hydratace! Vybírejte proto produkty, které vaši pleti vrátí šťávu a pružnost!

    Náš tip: Vyzkoušejte hydratační sérum s ceramidy Ryor, které je vhodné pro všechny věkové kategorie. Neobsahuje parfém ani jiné konzervační látky. 

  • Trápí vás problematická pleť?

     

    Sébium Lotion Bioderma, 349 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Co dělat, když vám už není -náct, a obličej vám „zdobí“ pupínky? Základem je používání správné kosmetiky a pravidelné kosmetické čištění pleti. Používejte kosmetické produkty s retinoidy nebo kyselinou azelainovou. A nezapomínejte na čisticí vody nebo gely.

    Náš tip: Novinka od Biodermy, booster Sébium Lotion, je vhodný pro smíšenou až mastnou pleť. Reguluje pH pokožky, redukuje tvorbu mazu, stahuje póry a předchází nedokonalostem. Navíc pleť hydratuje až na osm hodin.

  • Trápí vás červené žilky?

    Krém na rozšířené žilky Arteris Nobilis Tilia
    Autor: archiv firem

    Dělají se vám na nose a tvářích? Pak je to znamení, že vám přibývají roky. Po třicítce ztrácejí stěny cév pružnost, praskají a nehezké žilky začínají být vidět. Ale klid, tenhle problém trápí třetinu žen a dá se řešit. Vsaďte na krémy s obsahem mandlového oleje a silikonů, které posilují stěny kapilár a chrání křehkou pleť.

    Náš tip: Jemný pěstící krém s bylinnými extrakty Nobilis Tilia Arteris působí blahodárně na citlivou pleť, zmírňuje zčervenání, zklidňuje, pročišťuje a dodává pleti svěží vzhled. Jeho základem je přírodní mikroemulze, která podporuje zdravou imunitu pokožky a zlepšuje pronikání účinných látek.

  • Trápí vás tmavé kruhy pod očima?

    Roll-on na okolí očí Elixir Jeunesse Yves Rocher, 559 Kč (15 ml), koupíte na www.yvesrocher. nebo v kamenných prodejnách
    Autor: archiv firem

    Tmavé kruhy pod očima umějí opticky bohužel přidat i pět let navíc. Často bývají dědičnou záležitostí, ale důsledkem může být samozřejmě také únava, nesprávná životospráva nebo chudokrevnost. Ve většině případů je lze zmírnit úpravou životního stylu, hlavně dostatečným pitným režimem. Ideální je vypít denně alespoň dva litry čisté vody, omezit kofein a alkohol. Samozřejmostí je i pečlivé a pravidelné odličování očního okolí. Používejte speciální oleje určené pro oční okolí. Jsou šetrné a plné výživných látek.

    Náš tip: Vyzkoušejte Roll-on na oční okolí od Yves Rocher. Jemná textura gelu příjemně chladí vyživuje oční okolí, které je pak okamžitě regenerované a rozjasněné. Redukuje kruhy pod očima a při dlouhodobém používaní mizí jemné vrásky.

  • Sklony k vráskám

    Zpevňující denní krém proti vráskám Q10 Power, 229 Kč, koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    S přibývajícím věkem naše kůže ztrácí elasticitu, a tím dochází k tvorbě vrásek. Proces stárnutí nejsme schopni zastavit, ale díky správné a důkladné péči jej můžeme alespoň zpomalit. Základem je důkladné čištění, správná výživa a ochrana před UV zářením. Základem je používat správnou kosmetiku, která je vhodná právě pro váš typ pleti.

    Náš tip: Denní zpevňující krém proti vráskám Q10 POWER funguje jako ochranný štít a svým patentovaným složením stimuluje tvorbu kolagenu a účinně redukuje i hluboké vrásky. Pevnější pleť můžete zaznamenat už za deset dní.


  • Rychle se mastící pleť

    Zmatňující hydratační gel Dermacol, 199 Kč, koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    Často je překvapivě způsobena nedostatkem hydratace, ale i používáním nevhodných přípravků. Pokožka se mastnotou brání i špatné stravě a nevhodnému prostředí, ve kterém se pohybujeme. Své o tom vědí kuchařky, pro které je vlhké a mastné prostředí hotové peklo. Sáhněte po zmatňujících produktech, ale i po krémech na bázi jílů, které absorbují přebytečný maz bez přesušování pokožky. Ideální hydratační péčí jsou krémy s kyselinou hyaluronovou.

    Náš tip: Lehký hydratační gel od Dermacolu zmatňuje pleť a redukujte tvorbu kožního mazu. Zmenšuje velikost rozšířených pórů a díky tomu pleť působí hladším a jemnějším dojmem. Obsahuje Aloe Vera a vitamin B3. 

Autor: MAJ, Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.