Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Připravte svou pleť na podzim: Jak se o ni starat, aby vypadala co nejlépe?

24. září 2022 | 06:00

Během léta jsme naši pokožku vystavovali velkému slunečnímu i tepelnému náporu. Naše pleť by tak měla po horkých dnech dostat zasloužený restart. Jak se o ni správně starat, aby byla připravená na podzim?

 

I když se během léta chráníme a mažeme SPF krémy, je naše pleť namáhána a vysušována kvůli opalování, koupání i klimatizaci více než kdy jindy. Je důležité jí tedy nyní věnovat větší péči. Držte se těchto rad a vaše pleť bude jako znovuzrozená. 

5 kroků k dokonalému odlíčení make-upu. Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

Hydratační šok

Pokud vás po létě trápí suchá pleť, je nejvyšší čas jí dopřát pořádnou dávku hydratace. Zaměřte se tedy na produkty, které vaší pleti dodají potřebnou vláhu. Při výběru pleťových krémů či masek dbejte na to, aby byly hydratační, a do výbavy si pořiďte také kvalitní sérum, a to nejlépe s koncentrovanou kyselinou hyaluronovou.

Cítíte-li, že máte pleť po létě opravdu vysušenou, je dobrým řešením jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru, tedy Skinbooster. Ten pokožku hydratuje zevnitř. Skinbooster je účinná a hluboká hydratace pleti kyselinou hyaluronovou za pomoci jemných vpichů. Ideální je právě před a po letním období, kdy potřebujete dodat svému tělu pořádnou hydratační terapii. Zároveň nezapomínejte také na pitný režim. Pleť je totiž zapotřebí hydratovat také zevnitř.

Důkladné čištění

O tom, že byste spát neměla jít nikdy neodlíčená, snad nemusí být ani řeč. Po létě se však soustřeďte na opravdu důkladné hloubkové čištění a nebojte se použít pleťový peeling. Ten zbaví všech odumřelých buněk a připraví vaši pleť na další péči. Normální pleti postačí aplikace jednou za týden či 14 dní, pokožka se sklonem k vysoušení – stejně jako i citlivá pleť – by neměla být vystavena peelingu častěji než jednou za tři týdny.

Pokud vás po létě trápí například pigmentové skvrny, pomoct může chemický peeling. "Trápí-li vás pigmentové skvrny ve větším měřítku, zajděte si na chemický peeling, což je miniinvazivní ošetření estetické dermatologie a ideálním obdobím je právě září/říjen. Jde o lékařskou techniku, kdy se aplikací a působením jedné nebo více AHA kyselin destruuje kůže určité hloubky. Přirozeně pak dochází ke stimulaci a obnově buněk v různých vrstvách kůže. Výsledkem je zdravější a hladší pleť s minimalizovanými projevy akné, pigmentací, vrásek a jiných nerovností,“ říká dermatoložka MUDr. Lucia Mansfeldová z Perfect Clinic Dermatology.

Podzimní relax

Na podzim to chce trochu zpomalit. Dejte si proto vanu, zapalte si svou oblíbenou svíčku a na pleť aplikujte pleťovou masku. I v tomto případě dbejte na to, aby masky byly hydratační a dodaly vaší pleti potřebné živiny. Pokud si masky kupovat nechcete, hledejte pomocníky ve své kuchyni. Skvělá je například pleťová maska z bílého jogurtu, medu, vloček a jablka. Všechny ingredience stačí smíchat a nanést na obličej a nechat působit alespoň 20 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou a na obličej naneste pleťový krém.

Vyměňte krém

V létě vám posloužil lehčí krém, který pokožku příliš nezatěžoval. Na podzim to chce však sáhnout po něčem hutnějším. Pokožka potřebuje více hydratace a výživných látek, hutnější krém ji připraví na sychravé počasí a vydrží vám až do zimy. Měl by obsahovat antioxidanty působící proti nepříznivému vlivu smogu, jehož výskyt se právě na podzim zvyšuje.

Nejlepší péči pro vaši pleť nakupujte za nejvýhodnější ceny díky našemu internetovému srovnávači Zboží Dáma.

Tipy na produkty najdete ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová