Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Legendární televizní maskot: Pes Novák si získal srdce mnohých českých celebrit! Jak na něj vzpomínají?

Video se připravuje ...
19. října 2023 | 06:00

Sympatický pes Novák s motýlkem kolem krku, oblečen do kalhot s kšandami, byl neodmyslitelnou součástí devadesátkových pořadů televize Nova. Ikonický maskot se těšil nevídané oblibě, dělal radost divákům, v plyšové podobě zase soutěžícím. Zeptaly jsme se známých celebrit, zda si na sympatického psíka pamatují. Kdo ho měl doma a u koho přišel k újmě?

Legendární maskot po boku ředitele

Počátek vysílání televize Nova přinesl v devadesátých letech uvolněnou zábavu, ale i legendárního psa Nováka. Ten se s pravidelností objevoval i v sobotním pořadu Volejte řediteli po boku Vladimíra Železného. Psa však po čase nahradil růžový zajíc Zaza.

Proč k této změně došlo a co jste o něm možná nevěděli, to se dozvíte v našem článku níže nebo na webu projektu Prostě fenomén!

Získal si srdce známých tváří

Zajímalo nás, zda se pes Novák vryl pod kůži i známým tvářím a zda jednoho plyšáka vlastnily. „Bylo mi nějakých 10–12 let a soutěžila jsem o něj, přála jsem si mít psa Nováka, ale neměla jsem ho. Ale někdo ho tehdy vyhrál a půjčil mi ho,“ nechala se slyšet herečka a spisovatelka Jana Bernášková.

Doma ho měla i moderátorka a herečka Adéla Gondíková a věrně si pamatovala na to, jak vypadal. Prozradila také, jak skončil jeho osud. Více se dozvíte v úvodním videu!

Autor: Žaneta Podlahová, Prostě fenomén