Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 12°C

Z osamělé vdovy se v 75 letech stala tanečnice u tyče! Pole dance jí pomohl překonat smutek i zdravotní potíže

6. září 2024 | 05:00

Tak trochu nevšední koníček má pětasedmdesátiletá Starr Stauffer Wise z amerického Colorado Springs. Po ztrátě manžela začala s pole dance a stala se tak nejstarší veřejně známou tanečnicí u tyče na světě. Zbavila se tak nejenom zármutku, ale také mnoha zdravotních problémů. 

Starr Stauffer Wise inspirovala tanečnice u tyče Diane Martin, která s touto aktivitou začala, když jí bylo padesát let. Dnes, ve svých čtyřiašedesáti letech, stále patří mezi instruktorky pole dance. „Napsala jsem jí, abych si ověřila, zda pro její lekce existuje nějaká věková hranice. Nebyla. Přihlásila jsem se proto na nejbližší možné místo v jejím kurzu," uvedla Starr.

VIDEO: Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat dřep?

Video se připravuje ...
Super tělo s Bleskem pro ženy: Jak správně dělat dřep? • VIDEO: Martin Mol

Tanec u tyče ženě pomohl v mnoha směrech. Díky novému koníčku se přestala po smrti manžela cítit osamělá a navíc zapomněla na mnoho zdravotních potíží. Trápí ji artritida i osteoporóza a dlouho se musela zotavovat z úrazu. Když ale stojí u tyče, jako by všechny tyto potíže zmizely a pomyšlení má pouze na radost z pohybu. 

A jak se vyrovnává s názory lidí, kteří tvrdí, že je na tuto disciplínu moc stará? "Ošklivé komentáře mažu a tyto nepřející pisálky blokuju. Rodina se ke mě také otočila zády, ale nic si z toho nedělám. Vlastní děti nemám, ale mám dvě nevlastní vnučky, které mě podporují a když má vystoupení, chodí se na mě dívat. Mí přátelé mé v pole dance také podporují, a to mi úplně stačí," uvedla.

Autor: Aneta Valešová