Pátek 13. září 2024
Svátek slaví Lubor, zítra Radka
Zataženo, déšť 12°C

Ilona (45): Zatajil mi vlastní děti. Nezvádla jsem to

Zatajil mi, že má děti!
19. srpna 2024 | 05:03

Dá se v dnešní době mužům ještě vůbec věřit? Jaké to je, když vám partner řekne, že je bez závazků, a vy pak „omylem“ zjistíte, že má děti? V první chvíli zřejmě šokující zjištění, protože proč by vám váš partner o něčem tak zásadním a přirozeném vlastně vůbec lhal, že..?

První schůzka

S Igorem jsme se potkali na seznamovací aplikaci, jemu tehdy podle věku v profilu bylo pětatřicet, mě devětadvacet, ale věkový rozdíl mi nevadil, měla jsem totiž vždycky ráda starší muže. Jenže když jsme se poprvé potkali v restauraci na večeři, nějak mi ten věk neseděl, tak jsem se ho na rovinu zeptala. Řekl mi, že mu je čtyřicet dva, že mu to nějakým nedopatřením nešlo změnit. Zdálo se mi to zvláštní, ale pousmála jsem se tomu a řekla, že mi to teda nevadí. V profilu měl dále uvedené, že je svobodný a bez dětí. Proto jsem si nemohla odpustit otázku: „A to jsi ve svém věku nikdy nebyl ani ženatý a proč vůbec nemáš děti?“

VIDEO: Čínský horoskop 2024: Láska a vztahy

Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Láska a vztahy • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Další vytáčky

Bylo vidět, že ho moje přímo položená otázka na tělo zaskočila, přišlo mi, že se začal dokonce i potit a nějak ztratil barvu. Po chvíli ze sebe vysoukal, že děti nemá a ženatý nebyl, protože ještě nepotkal tu pravou. Načež na mě laškovně mrkl. Odpověď jsem přijala a pak už jsme se věnovali jídlu a normálnímu povídání. To, co jsem vědět chtěla, už mi přece řekl, nebo jsem si to alespoň v danou chvíli myslela. Jenže jsem v hlavě stále měla onen pochybovačný hlásek, kterému na něm něco nesedělo. Zhruba po hodině mu zazvonil telefon, slyšela jsem nějaký ženský hlas, načež se omluvil, že to bylo z práce a že musí běžet.

Nechal mě v restauraci

V první chvíli jsem si říkala, že to byla nějaká jeho kamarádka, se kterou se domluvil, aby ho zachránila z nevydařeného rande, ale ubezpečil mě, že je to vážně urgent z práce. Zaplatil útratu a se slovy: „Uvidíme se brzo!“ odešel. Já si tedy v klidu dojedla dezert, který právě přinesla další servírka, a v klidu si popíjela víno. Snažila jsem se nějak pochopit, co se to tady právě odehrálo, protože mi to všechno přišlo divné. Ozval se druhý den a pozval mě jako omluvu na kávu, a tak jsem šla. Tentokrát byla atmosféra více uvolněná a já nějak vypustila ty podivné pocity z předchozího večera. Jenže pak se to stalo zase, opět hovor a ženský hlas na druhé straně naléhal, ať okamžitě přijde.

Nečekaný zvrat

Takže nás má víc? Problesklo mi hlavou, ale nechtěla jsem dělat scénu, takže jsem svou otázku spolkla. Řekl, že má zase něco v práci, že kolegyně je nemocná a ta nová to ještě sama nezvládá. Rozloučili jsme se a já se tehdy rozhodla, že ho budu sledovat. Jako v akčním filmu jsem skočila do taxíka a zakřičela: „Sledujte to auto!“ Na konci cesty mě čekalo překvapení. Nejel do práce ani za další známostí, ale vyzvednout si děti od bývalé přítelkyně, jak mi později přiznal, když jsem ho na místě konfrontovala. Omlouval se se slovy, že si myslel, že by mě děti jakožto mladou ženu odradily. Nemohla jsem věřit svým uším. A jelikož mi lhal v něčem tak zásadním, otočila jsem se na kramflecích a už ho nikdy neviděla. Důvěra ve vztahu je pro mě totiž klíčová, takže kdyby byl od začátku upřímný, věřím, že bych tomu dala šanci.

Ilona (45), Ostrava

Autor: REDAKCE