Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vyhrála v loterii, teď toho lituje! Miliony nejmladší vítězce zničily život

13. ledna 2023 | 06:00

V 17 letech se na mladičkou Britku usmálo štěstí. Jane Park z Edinburghu se stala vůbec nejmladší britskou vítězkou v loterii poté, co vyhrála milion liber, tedy v přibližném přepočtu přes 30 milionů korun tehdejšího kurzu. Před deseti lety však ještě netušila, že se pohádková výhra stane jejím životním prokletím.

Kéž bych vyhrál/a v loterii!“ pomyslel si alespoň jednou v životě bezmála každý z nás. Domníváme se totiž, že by to bylo jakousi vstupenkou do bezstarostného života, minimálně bychom zbohatli o vlastní bydlení, na které mnozí v dnešní době ani nepomyslí. Určitou jistotu a pocit bezpečí přece jen peníze nabízejí, a kdo říká, že nejsou v životě důležité, si pravděpodobně lže do kapsy.

Podívejte se na tragické osudy tří žen, které vyhrály v loterii. Z těchto příběhů až mrazí!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Vyhrát ale v útlém věku velkou sumu peněz, kterou si lze stěží představit, dokáže se životem jedince pořádně zamávat. Své o tom ví dnes sedmadvacetiletá Britka, které peníze přinesly neštěstí. O svých problémech z výhry se rozpovídala v nedávném rozhovoru v americkém televizním pořadu Dr. Phil v epizodě nazvané Prokletí loterie. Jak příznačné.

Předtím, než se svěřila, že jí výhra zničila život, se rozpovídala o tom, že se jí dostalo negativní pozornosti od okolí i médií, dokonce čelila výhrůžkám smrtí i nepříjemnému stalkingu, což se člověku nepochybně zaryje pod kůži. „Kéž bych to nikdy nevyhrála, nepřála bych to nikomu,“ nechala se slyšet Jane.

Přiznala, že jako 17letá dospívající dívka byla velmi naivní a s výhrou nakládala lehkomyslně. „Trošku jsem se rozšoupla, protože jsem nikdy nepoznala hodnotu milionu liber, nikdy jsem takové peníze neviděla a ani neznala nikoho, kdo by je měl. Takže jsem je utrácela za věci, které jsem vždycky chtěla,“ sdělila vítězka loterie.

Část svých peněz investovala do svého zevnějšku, protože své tělo nenáviděla. Nechala si tak upravit prsa, zuby, dokonce i pozadí. Závislost na plastických operacích se jí ale vymkla kontrole a nakonec se jí vymstila. Po liftingu hýždí totiž dostala infekci kvůli extrémní reakci na anestetikum. Zpackaná operace ji tak málem stála život. „Myslela jsem si, že to bude desetkrát lepší, ale desetkrát se to zhoršilo. Přála jsem si, abych žádné peníze většinu dní neměla. Můj život by byl mnohem jednodušší, kdybych nevyhrála,“ řekla Jane.

Peníze zamíchaly kartami i v jejích vztazích. Nemohla najít nikoho, kdo by nešel po jejích penězích. Mnoho partnerských vztahů tak kvůli tomu ztroskotalo.

Na počátku pohádková výhra byla pro Jane životní lekcí. Utracených peněz nelituje, nakonec dala na rady rodičů a investovala do majetku. Vrátila by však mediální pozornost, která jí absolutně nabourala soukromý život. Kvůli svým špatným zkušenostem apelovala na to, aby se věková hranice výher v loterii zvýšila z 16 let na 18 let. Teď, když se minimální věk pro výhru skutečně ve Spojeném království zvýšil, cítí zadostiučinění a nechala se slyšet, že na to měla obrovský vliv.

Autor: Žaneta Podlahová