Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hasiči se prodávají - pro dobrou věc! Která žena by za tohle nezaplatila?

Video se připravuje ...
Australští hasiči jsou prostě sexy
VIDEO: australianfirefighterscalendar.com
17. října 2020 | 06:00

A jsou tu zase, australští hasiči opět nafotili kalendář, který rozhodně potěší oko každé ženy. Tradice začala už v roce 1993, kdy se tímto počinem rozhodli podpořit dětskou nadaci na výzkum popálenin. Od té doby už ovšem více než tři miliony dolarů putovaly do všech možných charitativních institucí. Po letošních ničivých požárech, které zdevastovaly divokou přírodu Austrálie a život v ní, poputují peníze na její obnovu.

Australští hrdinové tento rok pracovali více než kdy předtím. Děsivé požáry, které Austrálii postihly, vyhladily miliardu zvířat všech druhů volně žijících v přírodě. Přestože jsou požáry již uhašeny, není pro mnoho zvířat možné v poničených podmínkách přežít. Proto je třeba vynaložit spoustu peněz a úsilí na jejich přežití a výtěžek z kalendářů bude věnován právě na tyto účely.

Každoročně stovky hasičů z celé Austrálie zasílají své fotografie, aby mohli být vybráni mezi čtyřiadvacítku těch, kteří jsou pozváni na focení. To se koná každoročně na Golden Coast. A přestože se do tohoto výběru dostanou, neznamená to, že jejich fotky budou nakonec použity. Zvířata pro focení poskytují útulky a charity, takže se tu objevují vedle koček a psů i další zvířátka, jako třeba terapeutičtí koně, kteří pomáhají lidem s psychickými poruchami. Divoká zvířata jsou ze školek, jež dávají dohromady zraněná divoká zvířata a pomáhají je vrátit zpět do divoké přírody.

Není vůbec výjimkou, že během focení se hasiči natolik sblíží a propojí se svými zvířecími parťáky, že si je nakonec odvážejí domů. To je samozřejmě pro zvířátka i jejich nové majitele tím nejkrásnějším dárkem. Nafocení kalendáře není jen tak jednoduché, trvá mnohdy několik dní i týdnů, tento rok prý trvalo focení sedmnáct dní. Všichni se ovšem shodnou na tom, že je to pro dobrou věc a stojí to za to.

Podívejte se, jak vypadají nové i starší fotky hasičů, a řekněte sama: nestálo by za to investovat do takové charity?