Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Plastiku nemá, přesto vypadá jako Ken! Co je za tím?

18. září 2020 | 06:00

Sedmnáctiletý Felipe Adam z brazilského Minas Gerais je už od dětství posedlý vzhledem panenek Barbie a Kena. Protože nemá na plastiky, denně stráví několik hodin líčením, aby se svému plastovému idolu podobal co nejvíce. Už několik let touží po plastických operacích a věří, že se jich jednoho dne dočká.

Posedlost panenkami Barbie se u mladého Brazilce projevila již v dětství, kdy pozoroval své sestry, jak si s nimi hrají. Tajně si pak půjčoval rtěnky či jinou dekorativní kosmetiku od své matky. Od čtrnácti let, kdy začal vydělávat své první peníze, si pak začal kupovat svůj vlastní make-up a oblečení, které nosí i Ken. Za líčení utratí měsíčně v přepočtu skoro osm set korun, často mu oblečení i líčidla půjčují matka Edna a sestry Amanda a Carla. Celá rodina jej totiž v jeho zálibě plně podporuje.

Než Felipe vyjde ven, stráví líčením i několik hodin. Díky konturování si dokáže vytvořit dokonalý make-up, kterým Kena opravdu připomíná. "Barbie i Ken jsou ztělesněním dokonalosti. Proto si i já sám dělám make-up opravdu pečlivě, musí být dokonalý. Ještě nemůžu sám rozhodovat o operaci, ale vím, že se to blíží. Jakmile si na ni našetřím, nechám se předělat," uvedl pro server News24.com Felipe. Od jeho snu ho neodrazují ani nenávistné komentáře lidí, které potkává na ulici nebo v práci. Lidé ho často nazývají monstrem či démonem, ale z toho si mladý Brazilec vrásky rozhodně nedělá a těší se na den, kdy se bude moct nechat operovat.

Na jeho neskutečnou proměnu se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová