Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dlouhý ocas, pára a ostré zuby! To je ten nejoriginálnější vánoční strom všech dob

13. prosince 2019 | 06:00

Blíží se čas Vánoc, na který někteří z nás čekají celý rok. Tak to má i Steven, autor těch nejunikátnějších vánočních stromků vůbec. Tradičních světélkujících stromů má jeho rodina už plné zuby, proto vymýšlí tyto originální kousky, pod kterými se také vždy objeví mnoho vánočních dárků. 

Steven Newland (36) z Nového Zélandu vylepšuje vánoční tradice. Klasické stromečky, které zdobí v období Vánoc domovy téměř každé rodiny, přetváří na umělecká díla. Mezi své nejpovedenější kousky řadí děsivou vánoční Godzillu. "Na tento nápad mě navedl synovec. Miluje dinosaury, tak jsem se rozhodl, že vyrobím vánoční strom v podobě malé Godzilly," vypráví Steven.

Na výrobu takové příšery potřeboval deset metrů drátu, plastové zuby, papírové drápy a umělý jehličnan. "Příšeru jsem sestrojil tak, aby chrlila kouř, měla děsivé oči a špičaté tesáky. Jediný rozdíl mezi mou vánoční Godzillou a tou opravdovou je velikost. Skutečné míry Godzilly by se nám do obýváku nejspíš nevešly." 

I tento vánoční stromeček je umístěn ve stojanu a večer rozzáří dům svými barevnými žárovkami. Po konci Vánoc ale neputovala příšera k popelnicím jako většina běžných stromů, ale byla vydražena v aukci za téměř šest a půl tisíce korun. Většinu peněz dále Steven věnoval charitě na pomoc mladým lidem s rakovinou. 

Autor: Adéla Ondroušková