Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Modřiny a zlomeniny. Radši trpěla, než aby se s ním rozešla. Zachránily ji až léky proti úzkosti

19. července 2019 | 06:00

Láska není vězení a my nežijeme v pravěku. Vztah má být dobrovolný a plný štěstí. Gennady se ale zamilovala do agresivního manipulátora a štěstí pro ni bylo chvíle bez křiku a násilí. Muž ji nutil hubnout a její život chtěl mít absolutně pod kontrolou. Žena ale rozchod odmítala a chybělo málo, aby to pro ni skončilo fatálně.

Mnoho mladých žen si v dnešní době hledá starší a zkušenější partnery, stejně jako to udělala Gennady Sharpe (27). Hledala prý někoho vyspělého, jelikož stejně staří muži jí přišli jako nevyzrálé děti. "Potkali jsme se u mě v práci. Byl krásný, vtipný a velmi chytrý. Okamžitě mi padl do oka," uvádí Gennady. Její bývalý přítel byl pozorný a ve vztahu s ní neváhal v ničem ani minutu. Hned si ji nastěhoval do domu a prvních pět měsíců se Gennady měla jako v bavlnce.

"Po půl roce mi začal trochu utahovat řemínek. Nutil mě cvičit a důrazně mi doporučoval jíst pouze zeleninu. Neustále opakoval, že nechce, abych byla tlustá, a úmyslně mě odříznul od blízkých přátel." Pro Gennady byl tento vztah první vážnou známostí a myslela si tedy, že jeho absolutní kontrola nad ní je naprosto normální a běžná věc. U přehnané kontroly to ale bohužel nezůstalo. "Jednou se domů vrátil pozdě a zmlátil mě v kuchyni, kde mě potom nechal celou noc ležet na zemi," vzpomíná Gennady.

Rodina ani přátelé si ničeho nevšimli. Genn byla vždy usměvavá a vypadala spokojeně. Prozradily ji až problémy s váhou. Kvůli agresivnímu partnerovi Gennady markantně zhubla a skončila v péči lékařů. Ti jí předepsali i léky proti úzkosti, jelikož se domnívali, že příčinou rychlého hubnutí je právě psychický stav mlácené ženy. "Léky proti úzkostem mi pomalu otvíraly oči. Potom, co mě zase napadl a zlomil mi pár kostí, zabalila jsem si věci a odjela na farmu k rodičům."

Příběh o domácím násilí, kterým Gennady prošla, byl dlouhou dobu tabu. Statečná žena se ale nakonec rozhodla své šílené vzpomínky sdílet, aby podpořila další oběti domácího násilí a dodala jim sílu od násilníků odejít. Aby měl příběh více diváků, účastnila se i televizní reality show, tam ho celý převyprávěla. Dodnes Gennady dostává děkovné zprávy od svých fanoušků a žen, kterým její vyprávění dodalo sílu.

Autor: Adéla Ondroušková