Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Věděla, že se jí narodí dítě bez rukou. Doktoři navrhovali potrat, rodiče ale odmítli

5. srpna 2019 | 06:00

V druhém trimestru Vanessa zjistila, že se dcera narodí bez rukou. Vývojová vada ale sen o čtyřčlenné rodině nezkazila. Manželé potrat odmítli a Vanessa přivedla na svět veselou Ivy. Ta se i bez rukou učí žít bez komplikací.

Vanessa McLeoc vždy snila o čtyřčlenné rodině. Když zjistila, že čeká druhé miminko, byla prý štěstím bez sebe. V druhém trimestru těhotenství ji ale čekala nepříjemná zpráva. Lékaři zjistili, že dcera, kterou Vanessa nosí pod srdcem, má nemocné srdíčko a chybí jí části horních končetin. 

"Doporučili nám potrat. Prý nebude mít dcera nikdy kvalitní život. Manžel to ale odmítl. Chtěli jsme udělat vše, co je v našich silách," vypráví Vanessa. S manželem tedy možnost potratu okamžitě smetla ze stolu a o život své dcery byli oba odhodláni bojovat. O její vývojové vadě nastudovali snad všechny možné informace, na realitu ale nebyl schopný připravit je nikdo. 

"Když jsem Ivy držela v náruči, věděla jsem, že si mě vybrala za mámu, a okamžitě jsem se zamilovala. Na řeči lidí kašleme. Naše holčička je krásná, a když to přeženu, děti s ručičkama nám nyní přijdou zvláštní. Pro nás je prostě normální miminko Ivy." Veselá holčička je momentálně bezstarostné dítě. Jak se její život bude vyvíjet nadále, je v rukou jejích skvělých rodičů.

Autor: Adéla Ondroušková