Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podle lékařů měl zemřít brzy po porodu. Teď bude slavit první Vánoce doma!

18. prosince 2018 | 06:00

Syn Becki a Phila neměl téměř žádnou šanci na přežití. S malým Kalebem se rodina loučila deset dní a poté ho lékaři – kvůli poškozenému mozku – prohlásili za mrtvého. Kaleb ale jako zázrakem ožil a stiskl matce ruku! Jak je to možné? 

Becki Crook (30) měla ukázkové těhotenství. Všechny hodnoty byly v pořádku a s žádnými komplikacemi se nepočítalo. Celá její rodina zkrátka doufala, že Becki přivede na svět další krásné miminko. Manželé Crookovi měli už starší dceru Eden, která se na malého brášku těšila a jen těžko by nesla, kdyby se rodiče vrátili z porodnice bez něj.

Málem tomu tak ale bylo! Po narození malého Kaleba se totiž ukázalo, že při porodu měl chlapeček nedostatek kyslíku a má rozsáhle poškozený mozek! Lékaři tvrdili rodičům, že mozek je téměř nefunkční a jejich syn s nimi stráví na tomto světě jen pár minut.

Po krátkých deseti dnech Kalebova života ho lékaři odpojili od dýchacích přístrojů a prohlásili za mrtvého. Součástí této bolestivé chvíle byli i Kalebovi rodiče, kteří se se synem snažili rozloučit. Pár vteřin po zapsání Kalebovy smrti se ale stalo něco neuvěřitelného! Chlapec otevřel oči a stiskl své matce ruku. "Podíval se na mě a v tu chvíli jsem věděla, že ho Edence domů přivezu."

Nikdo neví, jak se to stalo, a lékaři nevěří, že se z toho chlapec dostal, ale Kaleb je opravdu nyní doma se svou rodinou. Má sice následky, se kterými se bude muset celý život prát, ale i přesto se směje a svým rodičům dělá obrovskou radost! Kaleba čekají tento rok první Vánoce, které stráví doma se svou milovanou sestřičkou. Všichni se na tyto společné svátky moc těší a doufají, že takových Vánoc budou ještě desítky.

Autor: Adéla Ondroušková