Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka převléká svou dceru a fotí ji jako celebrity: Jak se vám to líbí?

Malý Donald Trump.
16. srpna 2016 | 06:00

Co všechno je člověk schopen udělat, aby se zviditelnil? Někdo jde přes mrtvoly, ale čím dál tím více lidí to bere přes své děti. Jako Kris Parish ze Spojených států. Ta svou pětiletou dceru Lucy stylizuje do podob celebrit a filmových postav a fotografie pak umisťuje na Instagram. 

Většina matek si myslí, že jejich dítě je jedinečné, nenahraditelné. Tato matka ale zastává názor, že její pětiletá holčička má desítky (ne-li stovky) dalších podob, do kterých se jí snaží co nejlépe stylizovat. Tedy – ona se obhajuje tak, že na to nepřišla ona sama, ale přesvědčilo ji o tom až okolí, které jí neustále opakovalo, komu všemu je její dcera podobná. 

Politici i filmové hvězdy
Hotová Marilyn
Autor: instagram

David Bowie, Donald Trump nebo Marilyn Monroe. Všechny tyto oblečky Kris Parish pro svou dceru vytvořila a pak v nich dceru vyfotila. Je to asi věc názoru, ale asi jen málo matek by chtělo, aby jejich dítě vypadalo jako Donald Trump. "Nebylo to tak těžké. Vždycky mi někdo dá námět a já to pak doma z toho, co mám, udělám. Když máte tři děti, vždy je z čeho brát," říká Kris.

Podle ní její dceři tahle legrace ani příliš nevadí. Naopak – prý miluje světla reflektorů a převlékání si užívá. Uvidíme, co jí na to dnes pětiletá Lucy řekne za deset dvacet let. Což Kris zase obhajuje tím, že takto vlastně své dceři otevírá dveře ke kariéře na filmovém plátně. 

Jedním dechem ale dodává, že se samozřejmě snaží svou dceru držet při zemi, aby příliš brzy neměla nosánek moc nahoru. "Říkám jí, že nejkrásnější na každém z nás je vždy a pouze to, co má v srdci," říká Kris. 

Přirozená podoba

Největší podobu má ale bezesporu se svojí maminkou. Překvapivě.
Autor: instagram
Přitom ne všechny fotografie jsou stylizované. Některé našla matka v rodinném fotoalbu a až zpětně si při určitých pózách své dcery uvědomila, komu všemu je v té dané situaci podobná, a tak to spojila dohromady až později. Takto s hledáním fotografií pomáhají i starší bratři malé Lucy: Alec a Liam. Ovšem nejvíce prý dokáže tyto fotografie ocenit otec malé hvězdy Jason.

Protože pracuje jako voják z povolání a není se svou rodinou každý den, tyto vtipné fotografie ho prý drží v pohodě a blízkém kontaktu s rodinou. "Pokud je někdo z vaší rodiny v armádě, je důležité zachovávat si smysl pro humor," vysvětluje Kris. 

Stydliví bratři

S běžným chodem domácnosti pak pomáhají oba dva synové, kterým je třináct a sedm let. Před objektiv je ale těžko dostanete. Na rozdíl od své pětileté sestřičky jsou stydliví. "Kolem Lucy je neuvěřitelná energie. Navíc ji všechno kolem umění skutečně baví," tvrdí o své dceři Kris. Otázka je, jestli ji to bude bavit, až vyroste. Protože která malá holčička se ráda nepřevléká – zvláště když je to do šatů, které běžně nenosí?

Autor: maš