Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dojemné, holčička s leukémií kreslí přáníčka ke Dni matek, aby pomohla výzkumu

11. května 2014 | 06:00

Mezinárodním Dnem matek se nechala inspirovat tříletá Aubrey Castro, která je od loňského roku pacientkou na dětské onkologii v Kalifornii. Dětskou leukémií na celém světě ročně onemocní sto sedmdesát pět tisíc dětí. Těm se holčička rozhodla pomoci svým talentem.

 

Aubrey miluje malování a během posledního roku, kdy musela podstoupit chemoterapii a další léčení, která jí pomáhají odolávat zákeřné chorobě, bylo malování nebo kreslení její největší radostí. „V podstatě maluje pořád. Už teď je z ní hotová umělkyně. Nakreslí kytičku jedním jediným tahem,“ vypráví nadšeně její matka Vanessa.

Aubrey je velice šikovná a statečná malá holčička
Autor: ABC news

Tříletá pacientka se rozhodla, že ke dni matek bude vlastnoručně vyrábět a prodávat přáníčka. Na každém z nich jsou namalované tři kytičky, je to symbolický počet, maluje za každý rok, který je na světě jednu. Přáníčka se prodávají na webových stránkách charitativní organizace, která se zaměřuje právě na výzkum dětské leukémie.
Aubrey má své oblíbené barvy, jsou to růžová a fialová. Touží po tom, stát se malířkou, až vyroste a zatím to vypadá, že je na dobré cestě k úspěchu. Společně s rodinou měli za cíl, prodat 2014 přáníček do Dni matek. Na začátku května bylo prodáno už přes 1500 přáníček, takže jejich cíl se pravděpodobně vyplnil. Místní tiskárna jim dokonce věnovala materiál na výrobu přání.
Aubrey má milující rodiče a bratříčka, který je jejím nejlepším kamarádem. Maminka Vanessa se rozhodla, že se společně s dalšími maminkami nemocných dětí, připojí k charitativní akci „Mommas Shave for the Brave“ a oholí si hlavu, jako akt solidarity s jejich odvážnými dětmi, které také přišly o své lokýnky. Aubrey s tím ale nesouhlasí, nechce, aby maminka přišla o vlasy.
Aubrey je velice šikovná a statečná malá holčička
Autor: ABC news


V každém případě tato rodina s malou malířkou pomohla přidat na konto výzkumu deset tisíc dolarů a to není vůbec zanedbatelná částka. „Malé gesto toho, jak může člověk využít svůj talent pro dobro věci. Možná to co děláme, bude inspirovat další,“ svěřila se maminka Vanessa.