Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Identické životy dvojčat: Ženy se ve stejný den vdávaly, jejich manželé měli ve stejný den pohřeb

23. února 2016 | 06:00

Není neobvyklé, že jednovaječná dvojčata mívají podobné životy. Ale Lynda a Ann Ross měly hodně podobná i manželství. Měly totiž ve stejný den nejen svatbu, ale o mnoho let později ve stejný den pohřbily své muže. 

Je až děsivé, jak se některé životní osudy mohou propojit. Což je přesně případ dvojčat Lyndy a Ann Ross. I když mnohem děsivější je to, jak propojení jich dvou změnilo i životy jejich partnerů. Nejen tím, že si je brali ve stejný den – ale oni budou mít i pohřeb v ten stejný den! Jediný rozdíl v tom je, že jeden umřel o den dřív než ten druhý. 

Láska na první pohled

Příběh této oddané čtveřice začal před více než čtyřiceti lety na diskotéce, kde se dvojčata Ann Ross a Lynda Ross seznámila se svými nastávajícími. Byly tehdy ve svém oblíbeném klubu, když se k nim na tanečním parketu přidali dva chlapíci. Derrick a Ron byli nejlepší kamarádi. Okamžitě se jim dvojčata zalíbila, a tak neváhali ani minutu a šli je požádat o tanec. 

Dvojčata měla svatbu ve stejný den.
Autor: Profimedia.cz

Netrvalo to dlouho a oba kamarádi své milované požádali o ruku ve stejný den: 13. května 1973. Ke svatbám ale došlo až 15. února 1975, když oběma mladým ženám bylo dvacet let. Od té doby oba páry žily šťastné životy. Ale před osmi lety přišla první rána. Derrick musel přestat pracovat kvůli diabetu, který ho navíc připravil nejprve o všechny prsty na nohou, posléze i o levou dolní končetinu. 

Krutý dvojitý osud

O šest let později se musela rodina smířit s další tragédií. Ronovi lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva, bylo mu 64 let. Poslední rok se snažil s nemocí bojovat, seč mu síly stačily, bohužel 7. února zemřel. Osud byl v tuto chvíli ale krutý, a tak o den později připravil o manžela i druhou ze sester. Derrick zemřel o den později ve stejné nemocnici jako jeho švagr. Sešlo se u něj až příliš zdravotních problémů, prodělal infarkt a mrtvici, do toho se přidaly problémy s ledvinami a otrava krve. 

Jeden by těžko rozeznal, která je Lynda a která Ann Ross.
Autor: Profimedia.cz
Obě dvě nemoci svých manželů sestry velmi prožívaly. Poslední dny jejich životů s nimi trávily v nemocnici, kde přespávaly, i když oba muži byli každý na jiném oddělení. "Je dobře, že odešli spolu. Alespoň nás ta bolest přebolí najednou. Kdyby jeden z nich umřel později, musely bychom to prožívat znovu. Byli jsme na sebe všichni dost fixováni," svěřuje se Ann Ross. Manželé totiž spolu trávili skoro všechny své volné chvíle, cestovali spolu. 

Peníze na charitu a bílé oblečení

Pro obě ženy je to zatím nejtěžší část jejich života. "Ale díky naší propojenosti to spolu prožíváme lépe, než kdybychom na to byly samy," svěřila se jedna ze sester. Vzpomínají tak společně na všechny krásné chvíle, které společně prožili. Na to, jak si Ron a Derrick byli neskutečně podobní, protože byli nejlepší přátelé. 

Takže stejně jako před třiceti lety stály ve stejné obřadní síni, nyní budou společně své manžely pohřbívat. Hosty požádaly, aby si oblékli světlé oblečení, a pokud chtějí vyjádřit upřímnou soustrast, ať pošlou peníze na charitu podporující léčbu onkologických onemocnění. 

Více dojemných životních osudů si můžete přečíst v rubrice Příběhy.