Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Splněný sen: Baculka vyhrála nad rakovinou a teď ukazuje své tělo

21. května 2014 | 06:00

Že krása není jen povrchní záležitost se rozhodla ukázat pětadvacetiletá Elly Maydayová z Kanady. Přestože má rakovinu vaječníků a podstoupila už několik operací a chemoterapií, rozhodla se nevzdat se svého snu stát se modelkou. Nyní je tváří jedné firmy se spodním prádlem, a to i přesto, že velikost jejího oblečení je 44

Elly Maydayové byla diagnostikována rakovina vaječníků v pokročilém stádiu. Přestože tato choroba postihuje nejčastěji ženy po menopauze, nevyhla se ani této kypré blondýně. To jí ovšem nezastavilo v jejím snu stát se modelkou.

,,Ve světě módy něco takového nemá obdoby, aby se žena s takovými křivkami jako já, stala modelkou," směje se. Přesto, že během chemoterapie shodila 18 kilo, stále si udržela své krásné ženské křivky. ,,Chtěla jsem ukázat, jak vypadá pořádná baba bez oblečení," vysvětluje. 

Od mala chtěla být letuškou, nebo modelkou. Aby mohla zrealizovat své touhy, odstěhovala se ze Saskatchewanu do Vancouveru, kde se její sny začly stávat skutečností. Aby svou cestu modelky završila, rozhodla se odstěhovat do New Yorku. V tu chvíli jí ale doktoři oznámili, že má rakovinu vaječníků.

Elly Maydayová se stala modelkou i přesto, že musela podstoupit chemoterapii.
Autor: facebook.com

Většina lidí by se z toho asi psychicky zhroutila, ale Elly přemýšlela nad tím, že se rakovinou zlomit nenechá a že ve svých snech bude pokračovat dál. Začala spolupracovat s obchodem Forever Yours Lingerie, ktrerý prodává spodní prádlo všech velikostí. ,,Když jsme se seznámily, měla Elly velikost 44. Ale i tak měla krásnou postavu. Velká prsa, úzký pas a široké boky. Přesně tak má vypadat opravdová žena," vysvětluje spolumajitelka obchodu Sonya Jenkinsová. 

Spolupráce pokračovala i po několika operacích a chemoterapii. Jenkinsová se rozhodla nafotit kampaň s Elly bez vlasů a s jizvami po chirurgických zákrocích. Tím se modelka opět dostala do povědomí více lidí. Nyní na Facebooku více neže 150 tisíc sledovatelů.,,Je to opravdová ironie, že nejlepší období mého života prožívám ve chvíli, kdy se léčím na rakovinu," kroutí hlavou Elly. Ta bude brzy muset podsoupit další operaci a sérii chemoterapií. 

Autor: maš