Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z vojáka blonďatou kráskou: Dělostřelec (65) se mění v lesbickou ženu

1. května 2014 | 06:00

Svůdné spodní prádlo, šperky s blyštivými kameny, dlouhé vlasy, lodičky na podpatku. Trvalo to skoro celý jeho život, než se bývalý voják Doug, otec čtyř dětí rozhodl, že už nechce žít ve "špatném" těle. Teď je z něj Roxanne a on je konečně šťastný.

"Když jsem byl malý kluk, hrával jsem si spíše s dívkami než chlapci. Pak jsem ale byl jednadvacet let vdaný. Nebylo to špatné období, ale něco se pokazilo a já si najednou uvědomil, že chci být ženou," svěřila se deníku Daily Mail Roxanne.

Ta má za sebou dva roky hormonální terapie i lekce "ženskosti". Na klinice pohlavní identity v Charing Cross Hospital v Londýně se učila chodit, mluvit a chovat se jako žena. Teď už jí zbývá jen podstoupit operaci, aby byla proměna kompletní.

Paní Yeatman má za sebou dva roky hormonální terapie a lekce ženského chování.
Autor: reprofoto dailymail.co.uk/Cascade News

"Poradce, který mi pomáhá, chce teď vědět, že to skutečně chci a ujistit se, že moje mysl a tělo jsou připraveny, protože jakmile se operace provede, už není cesty zpět," dodává Roxanne, která je otcem čtyř dětí.

A ty ji naštěstí v jejím rozhodnutí podporuje. "Nevadí jim to. Moje prostřední dcera říká: Je to čistě tvé rozhodnutí - je to tvůj život a tvoje tělo.'. A doporučují mi poslouchat Cher, abych se naučila pracovat se svým hlasem. Je to velmi obtížné, bolí mě z toho v krku, ale praxe dělá mistra," říká.

I když se ale z Douga stane po operaci skutečně žena, už teď všechny potencionální nápadníky varuje, že budou velice zklamáni, pokud za ní přijdou s žádostí o schůzku. "Vím, že jsem hezká, ale promiňte chlapi, já jsem lesba!"