Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šokující! Podpořila kamarádku s rakovinou a vyloučili ji ze školy!

Chtěla podpořit svým gestem kamarádku, ale škola ji nekompromisně vyloučila ze studia
26. března 2014 | 12:32

Rakovina je hrozná nemoc, která si nevybírá a speciálně, když jí onemocní dítě, je to strašně smutné. Také proto, že děti dovedou být mnohdy velice kruté a holá hlavička bez vlasů, které vypadaly po chemoterapii, bývá terčem posměchu. To, co se stalo v Americe, ale nemá obdoby.


Devítiletá Kamryn si oholila hlavu, protože její jedenáctiletá kamarádka onemocněla rakovinou nervové tkáně, nejběžnějšího druhu rakoviny v raném věku. Po léčbě chemoterapií Delaney samozřejmě vypadaly všechny vlasy a cítila se kvůli tomu strašně. Kamryn jí svým gestem chtěla podpořit a zvednout jí náladu. Co se ale nestalo!

Když se Kamryn ukázala ve škole s oholenou hlavou, byla okamžitě vyloučena ze školy do doby, než jí vlasy zpátky narostou nebo pokud si nepořídí paruku. Malá školačka i její rodina, která samozřejmě její krok k podpoře kamarádky schvalovala, byli v šoku. Nechápali, jak je možné, že za tak odvážný krok, ji může škola takhle trestat.

Směrnice školy jsou dle slov její ředitelky jasně dány a oholená hlava není ve škole, kam děti chodí v uniformách povolena. Byly prý vytvořeny proto, aby zaručily bezpečí, uniformitu a nerušivé prostředí pro studenty.

Takovýmhle způsobem potírat dobrou vůli a jedinečnost je jen důkazem ignorace a toho, že pravidla jsou někdy od toho, aby se porušovala, především, je-li to opodstatněné, stejně jako v tomto případě.