Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nemocná žena si splnila poslední přání a za 3 dny zemřela

Kate Wiggin zemřela 72 hodin po své svatbě.
30. března 2014 | 06:00

Devětadvacetiletá Kate Wiggin z West Midlands se více jak rok léčila se žlučovými kameny, jenže pak se ukázalo, že se jedná o vzácnou formu rakoviny a že mladé ženě nezbývá moc času.

Všechno začalo zcela banální bolestí břicha, kterou lékaři přisuzovali žlučovým kamenům. S těmi se matka dvou dětí Kate Wiggin (29) léčila celkem 18 měsíců. Jenže pak se na kůži mladé ženy začaly objevovat bolestivé puchýřky, které naznačily, že se bude jednat o něco zcela jiného.

Kate Wiggin
Autor: Profimedia.cz
Vzácná forma rakoviny jí nedala moc času

Jak se ukázalo, to, co Kate sužovalo, nebyly ani žlučové kameny, ani infekční choroba, ale bohužel vzácná a velice agresivní forma rakoviny, která je neléčitelná. To se Kate dozvěděla 13. února, a protože jí lékaři nedávali mnoho času, rozhodla se splnit si na sklonku života svůj sen a vdát se za otce svých dětí, svou lásku z dětství Garyho (32).

Kate Wiggin zemřela 72 hodin po své svatbě.
Autor: Profimedia.cz
Se svou matkou Janet Cleaver (54) se proto pustila hned do svatebních příprav. „Svatba byla krásná, konala se v hotelu a byli na ní všichni, které měla Kate ráda, nechyběly ani jejich děti Molly a Lewis. K obřadu jim hrála píseň Kate Perry a Johna Mayera, a přestože byla Kate velice slabá a lékaři museli být v pohotovosti, kdyby svatbu nezvládla, byla moc šťastná,“ vypráví matka smutně o svatbě, která se konala 6. března, 72 hodin před tím, než její dcera zemřela. „Jsem na ní hrdá, žila jen pro své děti a Garyho a pomáhala všem, kdo to potřebovali. Byla nejsilnějším člověkem, jakého znám,“ dodává matka.

Když Kate zemřela, byla obklopena všemi, koho měla ráda a na rozloučenou jí hrála stejná píseň jako na svatbě. Jejího pohřbu se pak zúčastnilo na 600 lidí.