Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechtěla vypadat jako Bridget Jones, proto zhubla třetinu své váhy

29. května 2013 | 06:00

Blondýnka Jo Tinsley (29) se celých osm let potýkala se svojí váhou a jejím nejlepším společníkem se staly stahovací kalhotky ve stylu Bridgete Jones. Dnes tomu ale jinak, Jo zhubla více jak polovinu své váhy a nevzhledných stahovaček se může zbavit.

Stahovačky jako Bridget Jones

Devětadvacetiletá Jo Tinsley vážila více jak 104 kilo, oblékala velikost 16 a její BMI dosahoval čísla 32. Cítila se trapně, že je tlustá a tak když jela na dovolenou do Irska, pořídila si stahovací kalhotky. V nich se cítila mnohem lépe a začala je nosit nejen ve dne, ale i v noci a přidala k nim také stahovací punčochy.

„Cítila jsem se jako hastroš a kvůli tomu, jak vypadám jsem ani neopouštěla dům. Někteří lidé si o mně dokonce mysleli, že jsem těhotná, což bylo velice ponižující.“ Vypráví žena a pokračuje tím, že se na nošení stahovacího prádla stala doslova závislou.

Jo Tinsley zhubla třetinu své váhy
Autor: Profimedia.cz
V kruhu diet a jojo efektu

Téměř osm let strávila Jo Tinsley ve stahovacím prádle a držením různých diet, po kterých většinou následoval jojo efekt. Až nedávno jí jeden kolega doporučil Cambridgeskou dietu, která zpočátku nahrazuje některá jídla koktejly a polévkami, a Jo se jí hned rozhodla vyzkoušet.

„Vyzkoušela jsem mnoho diet, nejhorší z nich byla asi ta, kterou drží zpěvačka Beyoncé.  Při ní jíte citron, kajenský pepř a vodu. To nešlo moc dlouho vydržet. Bála jsem se, že i tato dieta bude hrozná.“ Mluví Jo o svých dietních útrapách.  „Jsem ráda, že dodržuji nastavený jídelníček každý den a nemusím se starat o počítání kalorií. Jsem teď na zdravé výživě doslova závislá.“

Jo Tinsley zhubla třetinu své váhy
Autor: Profimedia.cz
O polovinu lehčí

Celých 18 měsíců od zahájení diety zhubla Jo na váhu 54 kilo a mohla s nostalgií vyhodit své stahovací kalhotky. „K držení diety jsem dokonce inspirovala i svého otce, který už zhubl skoro tolik, co já.“  Vypráví Jo a dodává, že by byla ráda, kdyby i ostatní lidé, kteří se potýkají se svojí váhou, se nebáli změnit svůj život, protože nikdo jiný to za ně neudělá.