Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podivná úchylka: Dívka je závislá na pojídání antipespirantů!

6. března 2013 | 07:00

Bez prostředků proti pocení se většina z nás neobejde. Podobně je na tom i Nicole (19) z New Yorku. Ta má pro to však poněkud bizarní důvod. Tuhé antiperspiranty totiž ve velkém mlsá. Za dva roky jich už spořádala téměř čtyři stovky.

"Celý můj život se točí kolem pojídání deodorantů. Když se ráno probudím, chci ho! Když ho vidím, můj mozek mi říká: 'Musíš to mít!'," prozradila devatenáctiletá Nicole v americké show My Strange Addictin. "Je nádherně měkký. Miluju, když se mi rozpouští na jazyku. Má jedinečnou chuť."

Tu si oblíbila už jako malá, ale závislá na pojídání tuhých antiperspirantů se stala až před dvěma roky. Při průměrné spotřebě půl balení denně tak za tu dobu snědla neuvěřitelných 360 kusů.

Za dva roky už Nicole spořádala více než 360 tuhých antiperspirantů.
Autor: reprofoto Liveleak.com

Voňavé pochoutce neodolá

"Snažila jsem se s tím přestat, ale neúspěšně. Vydržela jsem to týden, ale bylo mi hrozně zle. Bolela mě hlava, bylo mi špatně od žaludku," prozradila Nicole.

Příliš jí však nesvědčí ani pravidelná konzumace prostředku proti pocení. Často má silné žaludeční křeče, sucho v ústech. Oblíbenou tuhou "pochutinu" proto někdy nahrazuje deodorantem ve spreji. Ten si nastříká přímo na jazyk nebo na prst a pak ho slíže.

Antiperspiranty ve spreji nejsou tak suché...
Autor: reprofoto Liveleak.com

Nutkání je silnější než strach

Lékař, ke kterému jí poslali přátelé, se dívce snaží požívání antipespirantů rozmluvit. Má strach o její zdraví, především mozek. Konzumace voňavé bílé hmoty by totiž mohla způsobit jeho vážné poškození a ztrátu paměti. Většina výrobků proti pocení totiž obsahuje hliník, který může při požití způsobit vážné zdravotní problémy.

"Doktor mě vyděsil! Snažím se proto se svojí závislostí bojovat. Zkouším deodorant nahrazovat mandlemi, ale přesto se neobejdu bez své malé každodenní dávky," dodává Nicole.