Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nechutné! V těhotenství se živila houbičkami na nádobí, zapíjela je pískem

5. října 2023 | 06:00

Těhotné ženy často přepadají různé, více či méně obvyklé chutě. Britka Kelly-Marie Pearce (28) se však vymyká běžnému chápání. V těhotenství si totiž pochutnávala na mycích houbičkách a obyčejném písku. Spořádala tisíce kusů, vypila desítky litrů.

 

"Bylo to přesně to, co jsem potřebovala. Spořádala jsem denně tak dvacet houbiček a několik misek písku. Často jsem nejedla vůbec nic jiného. Bylo to, jako když máte obrovskou chuť na čokoládu a konečně kousek dostanete. Stejně tak uspokojující," svěřila se se svými pocity mladá maminka dvou dětí.

Osmadvacetiletá Kelly-Marie Pearce z anglického Wolverhamptonu si prý nedokázala pomoct. Nezřízená chuť na tyhle neobvyklé "potraviny" byla zkrátka silnější než ona. Vše začalo už během prvního těhotenství, když čekala syna Luciana (4). A stejné nutkání pak pocítila, když čekala dcerku Lolu-Ruby.

Autor: profimedia.cz

"V pátém měsíci jsem začala mít podivnou chuť v ústech. Věděla jsem, že je to něco, co znám, ale nemohla jsem přijít na to, co to je. Jednou jsem uklízela klec našeho papouška a měnila jsem mu písek. A v ten moment mi to došlo. Celou tu dobu jsem měla chuť na písek," prozradila Kelly-Marie.

Mycí houbičky pak do svého jídelníčku přidala jen pár dnů poté. "Ležela jsem ve vaně a najednou můj zrak padl na houbu na mytí. Opatrně jsem jsi kousek ukousla a žvýkala. Bylo to takové měkké," dodala.

Stále to však nebylo ono. Pak Kelly-Marii napadlo zkusit namočit navlhčenou houbičku do písku. A nepřekonatelně chutná kombinace byla na světě! Během obou těhotenství nakonec spořádala tisíce houbiček a několik pytlů písku.

Jejího manžela Damiana (31) zpočátku trápily obavy. Bál se, aby tím nenarozeným dětem nějak neublížila. "Nemohl jsem ji zastavit. Byla na tom zcela závislá," prozradil. Když ho však porodní asistentka ujistila, že manželčina obsese plod nijak ohrozit nemůže, uklidnil se.

Nejde však jen o nějaký rozmar "bláznivé těhulky". Za vším je totiž nemoc s tajuplným názvem pica. Jde o nutkavou potřebu pojídat nepoživatelné věci. A stejně jako třeba anorexie či bulimie patří pica mezi poruchy příjmu potravy.