Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šokující závislost! Žena se ujedla k smrti!

13. prosince 2012 | 06:00

Neuvěřitelných dvacet let neopustila svůj byt, nevstala z postele. Nedovolila jí to extrémní obezita. Vážila téměř tři sta kilo. Odepřít si milované jídlo však nedokázala. Čtyřicetiletá matka šesti dětí se nakonec ujedla k smrti.

O fatálním boji extrémně obézní čtyřicetileté Dominique Lanoise (†40) z Floridy vypovídá dokument, který by měl být varováním pro všechny obézní lidi.

Nešťastná žena byla už roky před svou smrtí zcela závislá na svých dcerách. Ty ji krmily, umývaly, opečovávaly. Byla doslova zajatcem ve vlastním těle. Poslední roky trávila ve své posteli, zabalená jen do banánových listů. Oblečení na sebe totiž nesehnala.

"V téhle posteli zemřete! To lůžko se stane vaší rakví," varoval jí ošetřující lékař, který jí doma navštívil. Bohužel, nebyl daleko od pravdy.

S váhou 285 kilo byla Dominique doslova v pasti. Lékaři jí odmítali provést žaludeční bypass, který by jí pomohl zhubnout, dokud sama neshodí alespoň 50 kilogramů. Všechny její pokusy však skončily fiaskem.

"U morbidně obézních pacientů je vysoká pravděpodobnost úmrtí během chirurgického výkonu nebo brzy po jeho provedení. Dochází ke vzniku krevních sraženin v nohách a ty pak putují do plic. Velká krevní sraženina zabije pacienta okamžitě," vysvětlil lékař, který chtěl operaci provést.

Dominique začala s nadváhou bojovat v pouhých 16 letech po porodu svého prvního dítěte.
Autor: profimedia.cz

Dominique byla skutečně odhodlaná zhubnout. Měla bojovného ducha. Za deset měsíců se jí podařilo shodit pětatřicet kilo. Za pouhé čtyři měsíce je však měla zpět.

"Někdy mám skutečně velký hlad," omlouvala své selhání. Přesto doufala, že se jí podaří shodit a bude moct konečně žít normální život. Svůj souboj s jídlem bohužel v březnu letošního roku prohrála.

Nešťastná Dominique byla kvůli své nadváze téměř 20 let uvězněná ve svém bytě.
Autor: profimedia.cz

Přibírat začala Dominique po porodu své první dcery Witelane. V té době jí bylo pouhých šestnáct let. "Bývala jsem hubená, ale poté, co jsem měla své první dítě, jsem začala tloustnout," vzpomíná v dokumentu.

Svět se o ní dozvěděl v roce 2010, kdy odletěla na rodné Haiti hledat po tragickém zemětřesení přeživší příbuzné a pak se tři měsíce nemohla dostat zpět domů na Floridu. Pro všechny komerční letecké společnosti byla příliš těžká. Nakonec se zpět do USA musela vrátit ve vojenském nákladním letadle.

Dominique začala s nadváhou bojovat v pouhých 16 letech po porodu svého prvního dítěte.
Autor: profimedia.cz