Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nechutná úchylka! Žena se cpe toaletním papírem, denně sní i několik rolí

Jade Sylvester
25. března 2015 | 23:21

Většina z nás ho používá na nejmenované partie, maximálně do něj ještě smrká. Jedna mladá žena v očekávání ale toaletní papír zařadila do svého jídelníčku. A nemůže bez něj být ani rok po porodu.

Pětadvacetiletá Britka Jade Sylvester má skutečně divné chutě. Zachutnal jí toaletní papír. Mladá matka z Gainsborough objevila tuto „zálibu“ v době, kdy byla těhotná s nejmladším synem Jaxonem. Od té doby neuplyne den, kdy Jade nesní alespoň jednu roli toaletního papíru. Často jich je však dokonce víc.

„Ve druhém měsíci těhotenství jsem začala jíst toaletní papír. Stále nevím proč. Mám ráda, když ho cítím v ústech, mám to ještě raději než jeho chuť. Moje rodina tvrdí, že to není pro mě dobré, ale já si nemůžu pomoci,“ cituje Jade britský deník Daily Mail.

Jade Sylvester začala toaletní papír konzumovat v těhotenství. Jenže syna porodila už před rokem a s podivnou zálibou nedokáže přestat.
Autor: Facebook

Odborníci předpokládají, že Jade trpí syndromem zvaným Pica. Pacienti mají nutkání jíst věci, které běžně nejsou vhodné na konzumování a nemají žádnou nutriční hodnotu. Běžně se stává, že lidé s tímto syndromem si pochutnávají na skle, písku, dokonce konzumují i cihly. Pica však může způsobit vážné problémy s trávením. Lékaři předpokládají, že u Jade se syndrom projevil kvůli nedostatku železa v těle.

Od porodu syna Jaxona uběhl už rok, ale Jade se své "záliby" nedokáže zbavit. "Myslela jsem si, že to skončí po porodu. Ale já nemůžu přestat," říká mladá matka. Navzdory podivné úchylce se dítě naštěstí narodilo v pořádku a nemá jakékoliv zdravotní komplikace.