Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh čtenářky: Můj muž mě opustil před porodem!

Zdenka svého manžela milovala. Když ale zjistila, že čeká druhé dítě, muž ji opustil.
5. listopadu 2012 | 06:11

Nekonečný kolotoč ubližování a odpouštění jsem vydržela Zdenka skoro 7 let. Tak moc chtěla zachránit svoje manželství! Na to ale musí být dva…

Skončila jsem vysokou školu a začala si hledat své první zaměstnání. Dostala jsem místo ve velké mezinárodní firmě a tam jsem se seznámila s Pavlem. Líbil se mi, ale nic jsem si netroufla, byl mým nadřízeným. Asi po měsíci mě zničehonic pozval na večeři. A tím všechno začalo.

Bylo to nádherné, trávili jsme spolu veškerý volný čas a já byla zamilovaná až po uši. Po čase jsme si koupili podkrovní byt a začali spolu bydlet. Jednou jsem přišla z práce domů a čekalo mě překvapení – na stole obrovská kytice růží a úžasná večeře, po které mě Pavel požádal o ruku. Dva roky po svatbě se nám narodila vytoužená dcera. Všechno se zdálo být úžasné. Když ale Kačenka začala chodit do školky a já se vrátila do práce, něco se změnilo a naše láska začala vyprchávat.

Podvádí mě?

Trávili jsme spolu stále méně času, manžel se ke mně začal chovat odměřeně, byl podrážděný, stále častěji nebyl doma…Jednou jsem ho šla navštívit do práce, kde mě na chodbě zastavila neznámá mladá slečna a soucitným tónem mi řekla: „Měla byste něco vědět, váš muž vás podvádí.“

Zůstala jsem jako opařená, nemyslela na nic jiného a nakonec jsem na něj udeřila a přímo se zeptala, jestli má milenku. Byl zaskočený, ale začal na mě křičet, co si to vymýšlím a že přece nebudu věřit všemu, co mi kdo napovídá…Za pár dní jsem se vydala do Pavlovy firmy s tím, že vyhledám tu slečnu, která mi to řekla, ale dozvěděla jsem se, že už tam nepracuje. A tak mě napadlo, že asi měla pravdu a Pavel ji vyhodil.

Hysterická scéna

Naše manželství se pomalu rozpadalo a já jsem tak moc chtěla, abych se všechno spravilo. Změnila jsem účes, začala jsem se o sebe mnohem víc starat, chystala teplé večeře se šampaňským… a často jsem pak marně čekala, až dorazí domů. Někdy mě překvapil, přišel včas, měl radost, udělali jsme si romantický večer a druhý den se tvářil, jako by se nic nestalo.

Jednou jsem si zašla s kolegy po práci do kavárny. Najednou se tam zjevil Pavel a přede všemi mi udělal scénu, křičel na mě, kde se flákám a doslova mě odvlekl do auta. Doma hádka pokračovala a celé to skončilo tím, že mi dal facku. Zavřela jsem se v pokoji a brečela do polštáře. Za chvíli za mnou přišel a chtěl se milovat. Když jsem odmítla, nedal se odbýt a nakonec mě v podstatě znásilnil. Usínala jsem v slzách, ale s naivní nadějí, že šlo o zkrat a zase bude líp.

Dítě a rozvod

Asi tři týdny po této noci jsem zjistila, že jsem těhotná. Další dítě, takové štěstí! Byla jsem přesvědčená, že to je pro nás a naše manželství druhá šance. Určitě, všechno bude zase dobré. Moc jsem se těšila na večer, až tu novinu oznámím svému muži. To co následovalo, mě ale definitivně porazilo na kolena. Otevřely se dveře, Pavel beze slova vešel do kuchyně, přisunul si ke mně židli a začal: „Chci se rozvést,“ pak byl nekonečně dlouho zticha a pokračoval: „Chci si vzít někoho jiného.“ V ten moment jsem nemohla popadnout dech, myslela jsem, že se zadusím. V hlavě mi vířilo jen „Jak dlouho má jinou?“, „Kdy to stíhal?“ a „ Proč?“

Nezvládám to

Dnes je to rok od rozvodu. Porodila jsem mezitím druhou nádhernou dceru Anetku a ještě stále jsem se z té zrady nevzpamatovala. Bolí to jako čert a pořád čekám, že se k nám vrátí. Děti chodí navštěvovat jen někdy o víkendu. S jejich výchovou mi pomáhají moji i jeho rodiče. Kdyby nebylo jich, nevím, jak bych to všechno zvládla.

Čtenářka Zdenka

Autor: sim