Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Z depresivní velryby kráskou: Žena zhubla ze 165 na 66 kilo!

3. listopadu 2012 | 06:00

Z neuvěřitelných 165 kilo dokázala Phillipa Popham (49) zhubnout na 66 kilo poté, co si navykla jíst 17000 kalorií denně! Dokázala zhubnout 60% svojí váhy! A že jí to stálo mnoho úsilí. Musila totiž od základů změnit svůj stravovací plán. Jak to udělala?

Phillipa začala přibývat na váze poté, co jí  v roce 1966 zemřela matka. Nedokázala jíst nic jiného než sladké a tučné jídlo. Podle svých slov se od rána do večera cpala sladkostmi. V období, kdy byla úplně nejtěžší, nosila velikost 36, což je česká 64! Dnes se chlubí velikostí 40.

Jak se to Britce podařilo?

Obrátila svůj život vzhůru nohama, začala s přísnou dietou, cvičebním režimem a neváhala začít s procházkami. Nejdříve chodila pouze okolo svého domu a jenom po tmě, protože se styděla, že by jí snad někdo mohl zahlédnout. Dnes již dokáže oběhnout klidně i celý blok.

Phillipa dnes váží 66 kilo a má normální velikost 40. Samozřejmě musela podstoupit i několik operací přebytečné, povislé kůže. Celý proces hubnutí jí trval „jen“ dva roky.

Byla jsem všem pro smích

Nyní už je po operaci úplně zotavena a raduje se z krásné, nové postavy. „Jedla jsem opravdu velké porce a nechtěla jsem vůbec chodit ven. Byla jsem něco jako atrakce. Když jsem se totiž vydala třeba do obchodu, lidé se na mě ukazovali a smáli se. Bylo to strašné,“ svěřila se, dnes už s úsměvem, Phillipa.

„Nejlepší sport, kterému vděčním za nynější postavu, bylo každopádně plavání. Plavala jsem šest dní v týdnu téměř každý den a pomalu jsem začala cítit, že se mi líp chodí a dokonce i dýchá.“

Záchvaty žravosti

Čtyřnásobná matka našla útěchu v jídle už jako teenagerka. Ve škole ji šikanovali právě díky její tloušťce. Pak její matka zemřela na rakovinu prsu a Phillipa jídlu propadla úplně.

Začala trpět záchvaty přejídání a po probuzení do sebe začala „futrovat“ misky s cereáliemi a tučnou smetanou.,Pokračovala toasty s medem a džemem a před obědem si stihla dát ještě chipsy, pár čokoládových tyčinek, sušenek a dortíky.

Dcera plakala!

Po té, co zjistila, že je morbidně obézní, a uvědomila si všechny zdravotní rizika, rozhodla se jednat. „Má dcera Eleanor (23) plakala, když jsem se oblékla do jejích kalhot. Jsme tak šťastné! Ty dva roky za to stály. Už nikdy nechci znovu tolik přibrat,“ uzavírá šťastná Phillipa.

Autor: ema