Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šesterčata přišla na svět za pouhé tři minuty!

23. června 2011 | 14:02

Neuvěřitelně rychlý porod měla Heather Carroll (30) z Dallasu v Alabamě. A rodila před velkým publikem. Předčasný rizikový příchod šesterčat řídilo přes 50 doktorů!

Šťastná maminka novorozených šesterčat strávila v nemocnici několik dlouhých týdnů. Pět dcer a jednoho syna navíc přivítala na svět o 12 týdnů dříve. Šlo to ale ráz na ráz. V úterý 21. června ráno porodila všech šest dětí císařským řezem v neuvěřitelně rychlé době od 8:05 do 08:08 místního času. Tedy každou půl minutu jedno dítě!

Děti si seděly na hlavě

Pro matku bylo pro podrod předem vytvořené neobvyklé zázemí. Když totiž ženě zjistili, že čeká šesterčata, lékaři jí věnovali zvýšenou pozornost nejen proto, že už tak jde o velmi rizikové těhotenství, ale Heather je navíc na takovou zátěž velmi malá a křehká. Měří pouhých 152 cm a před těhotenstvím vážila 52 kilogramů.

Šťastná matka Heather Carroll představila svá šesterčata na Facebooku
Autor: facebook.com

Aby děti udržela na živu, musel Heather denně spořádat 6000 kalorií, ale i tak v těhotenství přibrala jen 16 kilo. Děti v ní byly opravdu doslova těsně naskládané. „Cítím, jak si navzájem sedí na hlavě,“ žertovala při ultrazvuku.

Porod před velkým publikem

Při jejím unikátním porodu bylo v Brookwood Medical Center v Alabamě přes 50 lékařů! Dělali vše pro to, aby všech šest dětí přišlo na svět v pořádku. A tak v opravdu v rychlém sledu postupně pomohli na svět nemluvňatům vážícím od 737 gramů do 1055 gramů.

Přes 50 doktorů se postaralo, aby se šest dětí dostalo ve zdraví na svět
Autor: profimedia.cz

Děti jsou nyní samozřejmě zatím v inkubátoru, ale všechny po porodu dýchaly bez pomoci přístrojů a mají se čile k světu. Jména dostaly: Abbie Ruth, Ellie Mackenzie, Sarah Brooklyn, Chloe Denise, Lillian Faith a David Randall.

Heather Carroll s prvorozeným, dnes dvouletým synem Grantem. Co řekne na dalších šest sourozenců?
Autor: facebook.com

„Jsem na vrcholu blaha. Všechno proběhlo naprosto perfektně,“ jásá novopečený tatínek Mitchell Carroll. Doma na záplavu nových sourozenců čeká také jejich už dvouletý syn Grant.


Autor: INT, bak