Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodila 61 hodin, lékaři na ni neměli čas! Dítě zemřelo!

Ilustrační foto. Rodičům zbyla jen prázdná postýlka a oči pro pláč. Vinou nevšímavého personálu.
19. června 2011 | 18:07

Učitelka Sarah Dawson (33) se na své prvorozené dítko těšila a chtěla ho přivést na svět přirozenou cestou. Ale ani po 24 hodinách od prasknutí plodové vody neporodila. Začala mít tedy obavy, které byly oprávněné. Lékaři nezasáhli včas a malý Oliver zemřel.

Přes dva dny se žena svíjela v bolestech. Do porodnice přišla hned, co jí praskla voda. Přesto ji však ještě na noc poslali domů. Myslela, že lékaři ví, co dělají. Ráno se do porodnice znovu vrátila, ale pořád na ni nikdo nebral ohled. Doktoři měli více starostí s jinými rodičkami.

Rozum zůstává také stát nad tím, že jeden z lékařů chtěl nakonec odebrat děťátku vzorek krve, aby zjistil, v jakém se nachází stavu. Nenašel však potřebný zdravotnický materiál, tak to nakonec neudělal. Po dlouhých hodinách se přeci jen rozhodli pro císařský řez. Bylo však už pozdě. Oliver žil pouhých 42 minut. Nakazil se infekcí během dlouhého porodu.

Sarah s partnerem Phillipem obvinili nemocnici v Bradfordu z nedbalosti. "Byla jsem za svým doktorem, a ten mi řekl, že kdybych porodila v prvních 24, respektive 48 hodinách, Oliver by žil," podotkla vzlykající matka. Sarah se teď po smrti vytouženého dítěte utápí v depresích a soudní tahanice nemají konce.

Autor: evak