Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpěvačka: Na Facebooku mi ukradli identitu!

Zpěvačka a modelka Carolyn Owlett v jednom z videoklipů skupiny The 411
29. října 2010 | 16:12

„Miluji tě, konečně budeme spolu!“ křičel na Carolyn Owlett (26) v metru úplně neznámý muž. Věděl o ní všechno a těšil se, že s ní prožije zbytek života. Ona ho však nikdy neviděla. Její život někdo ukradl na Facebooku. Sbíral veškeré dostupné informace a naboural se i do jejího blízkého okolí, poté se za ni vydával.

Přijel za ní až z Belgie, potkal ji na ulici a začal se vnucovat. „Bylo to děsivé, křičel na mě mé jméno. Znal spoustu osobních informací, ale já ho v životě neviděla,“ řekla Carolyn deníku The Sun. „Nech mě být, nevím kdo jsi!“ odpověděla mu. Neznámý vypadal, jako když mu právě probodla srdce dýkou.

Carolyn Owlett před několika lety zpívala v dívčím kvartetu The 411. Dva jejich singly se dokonce dostaly na přední příčky hitparád. Skupina se rozpadla v roce 2005, o dva roky později Carolyn porodila syna Billyho. S přítelem se rozešla a jako svobodná matka velice ocenila možnosti Facebooku, protože mohla stále zůstat v kontaktu se svými přáteli a rodiči, kteří žili v zahraničí.

Falešný život na Facebooku

Belgičanka Kristella Erbicella (21) si však přivlastnila její identitu. Na internetu skrze fanouškovské stránky The 411 sesbírala tisíce fotografií. Na Facebooku založila falešný profil pod Carolyniným jménem a vydávala se za ni. Jako Kristella se stala „přítelem“ všech Carolyniných známých a přes ně se nabourávala do života pravé Carolyn.

Lidem z Carolynina facebookového světa namluvila, že je její kamarádka a ti tedy často souhlasili s „přátelstvím“. Tímto získávala informace z jejího života i současné fotografie. Na internetu taktéž flirtovala s muži až se seznámila s Belgičanem Regisem Remaclem (28) – mužem z metra.

Koupil jí i diamanty

Téměř sedmnáct měsíců s ním flirtovala a oddávala se cybersexu. Regis se do falešné Carolyn zamiloval až po uši. Každý den s ní chatoval, dokonce jí koupil i diamantový náhrdelník. Odmítnutí pravé Carolyn v metru pro něj bylo zdrcující.

Krátce po incidentu v metru pravá Carolyn našla Regise na Facebooku, protože jí již dříve napsal: „Ví tvůj přítel, co děláš?“ Myslela si, že si ji s někým spletl a to mu také odepsala. Později jí přicházely další zprávy od mužů z Afriky nebo Turecka, kteří ji nazývali kočičkou nebo sexy zbožím.

Carolynin současný přítel Regisovi napsal, aby jim vysvětlil, o co šlo. Ten popsal celý příběh, jak s „Carolyn“ udržoval již 17 měsíců virtuální vztah. Věděl o ní všechno, kde pracuje, co dělá, znal i jejího synka. Přítel Carolyn věřil a díky jejich pevnému vztahu spolu těžké období překonali.

Nechala se strhnout vlnou komplimentů od fanoušků

Po dlouhém pátrání Carolyn našla Kristellu. Začalo to nevinně, našla si na internetu nějaké fotky a založila profil na Facebooku. Od fanoušků jí začaly chodit zprávy s komplimenty. Jí se to začalo líbit až posedlosti „být Carolyn“ naprosto propadla. Za všechno se jí však nyní omluvila a facebookové profily jsou smazány.

„Tato zkušenost mě naučila jednu věc: cokoliv nahrajete na internet, se nikdy neztratí. Lidé by měli být opravdu opatrní, když na internetu zveřejňují fotky z osobního života nebo svých vlastních dětí. Je to kruté, ale nikdy nevíte, kdo se právě dívá,“ dodává Carolyn Owlett.

Autor: jaj, Kšim