Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vzkázali dívce (7): Těšíme se na tvou smrt!

Kathleen umírá a sousedi se jí posmívají!
12. října 2010 | 07:12

Jako hyeny se předvedli američtí manželé. Bez náznaku lidské empatie a soucitu se posmívali své sedmileté sousedce, která umírá na nevyléčitelnou nemoc.

Všechno prý začalo malým sousedským sporem. Nevraživost ale postoupila tak daleko, že celou nechutnou věc řeší soud. Věc se dostala i na internet. Spousta lidí z celého světa manželům za odporný přístup k nemocné holčičce nadává a zavrhuje ho. A manželé se teď omlouvají.

Scott (30) a Jennifer (33) Petkovi uveřejnili na Facebook fotku malé Kathleen, která trpí Huntingtonovou chorobou, se zkříženými hnáty nad její hlavou. Tím se nechvalně proslavili na internetu. Od té doby se otřesným případem zabývá podstatně více lidí než jen Kathleenina rodina v Trentonu ve státě Michigan.

Například právě na Facebooku vznikla skupina s názvem Ďábel Detroitské ulice. Tím se myslí Jennifer. Ve skupině už je sto tisíc lidí, kteří věří, že budou zrůdní manželé řádně potrestáni.

Z malého nedorozumění velký problém

Vážná nemoc, kterou trpí Kathleen a vloni na ni zemřela i její tehdy čtyřiadvacetiletá matka Laura, je progresivní neurologická porucha, která způsobuje nedobrovolné svíjející pohyby. A právě ty se staly důvodem posměchu Scotta a Jennifer.

"Jen nás nechte na pokoji, to je vše, co chceme. Už nekomentujte naši dceru. Musíte pochopit, jak moc jsme naštvaní. Policie nám řekla, že je šokovaná, že jsme tam nešli a toho ďábla z ní nevymlátili. Ale existují důležitější věci, se kterými bojovat, jako například zdraví naší dcery," řekl Robert Edwards (26), otec sedmileté Kathleen.

Celý spor začal velmi malicherně. Alespoň tak to popisuje nevlastní matka nemocného děvčátka Gabrielle Edwards (24): "Babička Kathleen slavila narozeniny a Jennifer poslala zprávu, jestli si můžou její děti přijít hrát. Jenže oslavenkyně Rebecca Rose neodepsala dost rychle a tím to všechno začalo."

Jennifer asi usoudila, že oni a jejich čtyři děti nejsou u Edwardsů vítáni. Od té doby se Jennifer a Scott do rodiny ošklivě navážejí. Když vloni zemřela Laura, matka Kathleen, jezdili po ulici v menším nákladním autě, na kterém bylo napsáno "Stroj smrti" a kde nechyběla ani rakev.

"Něco viděla, ale dělali jsme všechno proto, abychom ji od posměšků uchránili. Když jsme viděli, že jedou, okamžitě jsme ji vzali hrát si do domu," říká nevlastní matka dívky. "Má záchvaty. Je těžké to zvládat i bez toho ostatního okolo," dodává smutně Gabrielle.

"Nechápu, jak mohou lidi chrlit tolik nenávisti. Řekli Kathleen, že se nemohou dočkat, až zemře. Když jsem viděla, co dala na Facebook, málem jsem se pozvracela. Vůbec tomu nerozumím," je znechucena počínáním Jennifer rodinná přítelkyně Michelle Yerigian (42).

Kvůli ní nemají přátele

Když se policie Jennifer ptala, proč se chová tak zrůdně, řekla, že kvůli osobnímu uspokojení. Pak jí ale asi došlo, že by z toho také mohla mít velké problémy a začala se omlouvat. Jejímu muži hrozí, že ho šéf vyhodí z práce, a děti to ve škole také nemají moc lehké.

"Co jsem udělala, bylo špatné. Nejsem pyšná na to, jak se vyvinul malý sousedský spor. Můj manžel je dobrý člověk. Doufám, že neztratí práci. Já jsem ta špatná. Cítím se hrozně za to, co jsem řekla a dělala. Ta malá holčička neměla ztratit matku a neměla by umřít tak brzy. Doufám, že neviděla ty fotky," vyjádřila se Jennifer.

Otázkou ale zůstává, zda jsou její obavy a omluva upřímné. Třeba se jen chce vyhnout kriminálu.  Její manžel Scott navíc tvrdí, že upřímnost jeho ženy jim jakožto páru znemožnila mít přátele. Život s ní tedy asi není procházka růžovým sadem. Místní policie už případ řeší a začíná se jím zabývat i soud.

:gallery:true:true:true:gallery:true:true:trueLíbil se vám tento článek? Hlasujte pro Blesk.cz v anketě Křišťálová lupa o nejlepší český web. Děkujeme.

Autor: INT, mivr, josK