Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřela mu maminka i kamarádka. A teď o tom skládá písně

„Hudba mi pomohla v nejtěžších chvílích,“ říká smutný mladík Hynek Grania
31. října 2010 | 14:02

VIDEO: Má píseň je věnovaná kamarádce Helence a mamince, které už mezi námi nejsou. Tato slova vyznání napsal pod svoji skladbu Můj anděl Hynek Grania (21) z Chomutova. Píseň, která je umístěna na internetu, je smutná. Jak by také ne. Mladíkovi v devíti letech zemřela dlouho těžce nemocná maminka (†39) a ve čtrnácti jeho kamarádka Helenka. A nejvíce smutno je mu každý rok nyní, v čase dušičkovém.

Mladý muž, který se už dlouho a těžce vyrovnává se svým žalem, na svět nezanevřel. Čeká na lásku, která, jak věří, uhodí stejnou silou jako ta školní.

Hudba mu pomáhá při těžkých chvílích

„Chci říct, jak mi scházíš, ty víš, že se nevrátíš. Proč jsi odešla a samotného mě nechala…,“ zpívá student prvního ročníku teplické konzervatoře. „Jeden večer, asi před dvěma lety, mi bylo hodně smutno. Myslel jsem na Helenku a maminku a napsal text. Až po delším čase muziku,“ řekl.

Smrt kamarádky, která zemřela na svalovou dystrofii, ho v citlivém věku hodně zasáhla. Ráno, kdy mu táta, u něhož vyrůstá, sdělil zprávu o smrti kamarádky, si pomatuje do detailů. Se spolužačkou trávil totiž většinu volného času. „Sbírali jsme zpěváky, poslouchali stejnou hudbu. Nikomu jsem se od té doby nemohl svěřit jako jí,“ vyznal se.

Plánuje věnovat se hudbě profesionálně a jednou by chtěl složit konečně také něco veselého. „Mám rád temperamentní muziku, ale jde ze mě zatím jen smutná,“ usmál se. Doufá, že se to zlepší, až se třeba zamiluje. „Přítelkyni jsem měl, ale nebylo to ono. Na tu pravou lásku stále čekám,“ věří mladý muž.

Video se připravuje ...
My angel • VIDEO: Youtube.com

Text k Hynkově smutné písni Můj Anděl

Chci říct, jak mi scházíš
Ty víš, že se nevrátíš
Proč jsi odešla?
A samotného mě nechala
Vím, jsem naivní, ale myslím,
že jsi se mnou…
Ref.
Byla jsi můj anděl,
který mi dával sílu žít.
Oh, ty můj anděli, jak mi scházíš.
To asi nevidíš…
Oh, ty můj anděli, jak mi scházíš…
Uběhlo pár let...

Autor: Helena Lacinová, mivrk