Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vytoužené dítě: Žena otěhotněla po 22 letech pokusů

Manželé Comiskey si dcerku užívají na sto procent. Aby ne, čekali na ni dvacet dva let!
24. října 2010 | 04:39

Některé páry se rozhodnou mít miminko a téměř vzápětí žena otěhotní. To je úžasný dar. Ale na druhou stranu existují i takové páry, kterým se nedaří počít dítě dlouhá léta. Manželům Comiskey z Velké Británie to trvalo neuvěřitelných dvacet dva let, ale dočkali se rozkošné holčičky a oba teď září štěstím!

Dlouhých dvaadvacet let se snažili manželé Susan (42) a Shane (55) o miminko. Oba jsou věřící a tak se modlili a doufali, že Bůh jejich prosby vyslyší. Susan ještě ke všemu musela zápasit s rakovinou.

Rok poté, co nad rakovinou statečně zvítězila, se jim konečně jejich velký sen splnil - Susan zjistila, že je těhotná! A o devět měsíců později se jim narodila krásná holčička, která od rodičů dostala jméno Anna Margaret. A Shane o vytoužené dceři říká: „Je opravdový zázrak. Je dar.“

Nádor na mozku

Susan a Shane chtěli miminko už od doby, kdy se vzali v roce 1988. Jenže ze záhadných důvodů to pořád nešlo. Lékaři nakonec odhalili, že má Susan nádor na hypofýze (podvěsek mozkový - pozn. red.).

Tím pádem se v jejím těle snížila hladina hormonu prolaktinu, což způsobilo problémy s menstruačním cyklem. Ten byl nepravidelný a někdy dokonce žádný. Ovulace se zastavila. A to mohlo podle lékařů zapříčinit neplodnost.

Manželé, kteří jsou oba pastoři, se ale nevzdávali. V roce 2007 se přestěhovali z Austrálie do Velké Británie, kde Susan začala navštěvovat odborníka na plodnost Nabila Azize, který jí dal léky, které nejen regulovaly její cyklus, takže těhotenství se stalo pravděpodobnějším, ale i zmenšily onen tumor.

Dítě ale stále nikde. „Když se nás lidi ptali, jestli máme děti, Shane jim vždy říkal, že je objednané, ale ještě nám ho nedodali,“ vypráví Susan.

Boj s rakovinou

V roce 2008 doktor Aziz objevil bouli v Susanině krku, což se nakonec ukázalo jako nádor rakoviny štítné žlázy. Susan musela podstoupit dvě náročné operace a docházet na radioterapii.

„Všimla jsem si toho, ale nevěnovala jsem tomu pozornost. Pan doktor Aziz mi řekl, že se mu to vůbec nelíbí a zavolal specialistce na rakovinu Alison Waghorn, která mě chtěla vidět co nejdříve. Byl to šok. Ale i když jsem měla rakovinu, nemyslela jsem na nic jiného, než že další rok nebudu moct mít dítě,“ popisuje své tehdejší pocity statečná žena.

Konečně radostná novina

V roce 2009 byla léčba úspěšně ukončena. Jenže v lednu tohoto roku se Susan začala cítit špatně. Den ode dne jí bylo hůř. Bála se, že se zákeřná rakovina vrátila. To ještě ale manželé nevěděli, že nevolnost je tentokrát dobré znamení. Konečně se na ně usmálo štěstí.

„Neměla jsem menstruaci, ale můj cyklus byl vždycky divný, takže jsem tomu nepřikládala žádnou váhu. Ale po měsíci nebo dvou, jsem si říkala, jestli přece jenom… Udělala jsem si těhotenský test a ten vyšel pozitivně. Málem jsem omdlela. Udělala jsem si tři testy ve stejný den a všechny byly pozitivní, ale stále jsem tomu nemohla uvěřit, dokud mi to nepotvrdil i doktor,“ vzpomíná šťastná maminka.

„Oba jsme plakali. Nejdřív jsme to nikomu neřekli a jen jsme se stále jeden druhého ptali, jestli se to opravdu stalo. Když se dozvěděli lidi z farnosti, byli moc rádi a někteří začali plést malé oblečky,“ vypráví Susan. A 2. října se manželům narodil tmavovlasý poklad - Anna Margaret.

„Jsem ohromena a velmi vděčná panu Azizovi a Alison Waghorn. Nikdy jsme nevzdali naději, že Bůh jednoho dne naše modlitba vyslyší. Doufám, že se náš příběh stane inspirací ostatním lidem, kteří stále čekají na miminko. Neměli by přestat doufat, že se jim jejich sny jednou vyplní, a měli by se modlit,“ vzkazuje novopečená maminka všem doufajícím rodičům.

Autor: INT, mivr