Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hannah (21): Servírka jí vychrstla vroucí olej do tváře

Po deseti měsících od útoku nenese jako zázrakem tvář jednadvacetileté dívky téměř žádné stopy hlubokých popálenin.
14. září 2010 | 08:50

V horor se změnila obyčejná návštěva rychlého občerstvení. Mladá Britka skončila v nemocnici s děsivě popáleným obličejem poté, co na ní pracovnice fast foodu vychrstla plný hrnec rozpáleného tuku.

„Ta bolest byla příšerná. Měla jsem pocit, že mi hoří celé tělo. Olej pokryl mé vlasy, pravou stranu obličeje, krk i paži. Bála jsem se, že budu nadosmrti znetvořená.“, vzpomíná Hannah Orpin, asistentka stavební společnosti, která skončila na oddělení popálenin.

V listopadu loňského roku se jednadvacetiletá Hannah vracela se svým otcem Lesem a několika přáteli z podzimního výletu, když se rozhodli zahnat hlad. Zastavili v rychlém občerstvení. V tu chvíli ještě netušili, jak tahle návštěva skončí. Chuť na svačinu by si pravděpodobně nechali zajít.

Nepochopitelný útok „šílené“ dívky

Celá skupina si objednala hamburgery a v družném rozhovoru čekala, až jim je jejich servírka Alyssa připraví. Ta se však své práci příliš nevěnovala. Místo toho je začala sarkasticky napodobovat. Jedna z kamarádek Hannah se jí proto zeptala, kdy bude jídlo hotové. Odpovědí jí byl nedopečený burger, který po ní servírka mrskla.

Hannah po ní instinktivně hodila malý kelímek česnekové majonézy. Myslela, že se dívka „probere“ a uvědomí si, že je čas obsloužit zákazníky. Jednadvacetiletá Alyssa Wallis místo toho chytla hrnec na smažení hranolků plný vařicího oleje a vychrstla jí ho přímo do tváře.

Tragédie s dobrým koncem

„V prvním okamžiku jsem nic necítila. Nechápala jsem, co se stalo. Během několika vteřin jsem ale začala křičet bolestí,“ vzpomíná Hannah. Otec, který čekal v autě, ihned přiběhl a podařilo se mu „šílené“ servírce vytrhnout z ruky další nádobu plnou horkého tuku.

Popálená Hannah mezitím vyběhla ven a zoufale se snažila ochladit si obličej vodou z louže. I díky tomu podle slov ošetřujícího lékaře nemá ošklivé jizvy. Pokud se vroucí olej rychle nezchladí, spaluje pokožku i několik hodin. Po deseti měsících od tragédie tak nenese její tvář znatelné známky popálenin. Nesmí však obnovenou pokožku vystavovat slunci a musí používat tmavý make-up s vysokým UV faktorem.

Alyssa Wallis byla za těžké ublížení na zdraví odsouzena ke dvanácti měsícům vězení.

Autor: INT, lena, mivrk