Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Znetvořená modelka kyselinou: Už je zase krásná!

15. července 2010 | 17:04

Před dvěma roky její smutný příběh rozplakal celý svět. Britskou modelku Katie Piper (26), která před sebou měla velmi slibnou kariéru, nechal z pomsty polít kyselinou její žárlivý přítel. Z obličeje jí nezbylo téměř nic.

 

Dnes je Katie opět krásná a na výsluní – díky skvělé práci lékařů a třiceti plastickým operacím.

Katie se s Danielem Lynchem (35) setkala koncem roku 2007 na sociální síti Facebook. Po nějakém čase spolu začali chodit, ale po dvou týdnech zájem modelky ochladl. Chtěla se s ním rozejít. Lynch ji ale vlákal na hotelový pokoj, kde ji zmlátil a znásilnil.

Katie to nenahlásila policii, protože se bála pomsty, ale trvala na rozchodu. To ovšem kulturista Daniel neunesl a najal si komplice, který pak dívce na ulici vychrstl do obličeje kelímek s kyselinou sírovou. Kyselina Katie úplně rozleptala obličej, zasáhla jedno oko, krk a paži.

Krása neznamená nic

A pak začala její dvouletá anabáze, díky níž je dnes opět v centru pozornosti. Prožívá každodenní únavný kolotoč operací, speciálních masáží, rehabilitací, vodoléčby a přístrojů, které zjemňují kůži. Katie dlouho nosila na svém obličeji masku, ale dnes už ji může směle odložit. Blíží se svému původnímu vzhledu a nabývá ztracené sebevědomí.

„Zjistila jsem, že krása neznamená nic. Byla to povrchní faleš. Ale každopádně dnes už mohu zase vyjít mezi lidi a to je pro mě malý zázrak,“ říká Katie, která založila nadaci a spolu s populárním britským moderátorem Simonem Cowellem pomáhá jiným znetvořeným lidem s návratem do normálního života. Její bývalý přítel Daniel Lynch už dávno i se svým komplicem sedí ve vězení, dostali doživotí.

Autor: INT, so