Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nemoc, které jsem se tak obávala, mě dostihla

Dokázal mi svou lásku.
4. března 2009 | 08:05

'Máte rakovinu.' Tak tohle byla věta, které jsem se obávala, a doufala jsem, že ji nikdy neuslyším. Byla to moje největší noční můra, můj strašák, ta nejhorší možná věc, která by se mohla stát a kterou bych kdy mohla slyšet.

Moje babička totiž měla rakovinu prsu, takže byla hodně vysoká pravděpodobnost, že ji budu mít také, a to mě opravdu velmi děsilo.

Před svým přítelem Petrem jsem však svoje obavy skrývala, jak jen to šlo. Nikdy jsem se mu ani slůvkem nezmínila. Milovala jsem ho a miluji, ale nechtěla jsem ho zbytečně děsit, když nebyl důvod.

A teď je to tady! Proboha, co budu dělat? Když jsem po tomto vyřčeném ortelu přišla domů, napsala jsem Petrovi dopis. V tomto psaní jsem mu všechno "řekla". Hlavně jsem se mu však pokoušela vysvětlit, že bude daleko lepší, když se už neuvidíme. V žádném případě bych totiž své lásce nechtěla kazit život a trápit ho. Z toho důvodu jsem si také sbalila všechny své věci, jak nejrychleji to jen šlo, a okamžitě jsem odjela ke své matce na venkov.

Uběhlo několik pro mě strašných a nekonečných dní a já byla úplně na dně. Pak ale najednou zazvonil zvonek u dveří...

Zrovna jsem byla doma sama, a proto jsem šla otevřít. Nikoho jsem nečekala a mamka měla klíče, tak proč by na mě zvonila. Za dveřmi na mě čekalo obrovské překvapení, které bylo tím nejlepším a zároveň nejkrásnějším v mém dodavadním životě. Stál tam můj Petr a v ruce držel velkou kytici nádherných růží. Neměla jsem slov.

Beze slova mě objal a řekl: „To sis opravdu myslela, že tě po všech těch letech nebudu chtít kvůli nějaké nemoci, se kterou budeme společně bojovat a zvítězíme? Vezmeš si mě?“ Jenom jsem kývla a řekla si, že tenhle boj zvládnu, že ho prostě musím zvládnout. Ještě sice vyhráno nemám, ale bojuji… Jednou určitě zvítězím díky své lásce, která je mi velkou oporou.

Čtenářka Veronika

Dokázal mi svou lásku.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: připravila: mif