Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Svatební cesty se už nedožil

Můj sen se vyplnil.
13. ledna 2009 | 07:16

Byla jsem rozvedená a kamarádka mě seznámila s báječným mužem. Byl hodný a milý, prostě perfektní. Právě tento skvělý pán mi splnil můj dávný velký sen.

Žili jsme spolu 10 let. Byl po náročné operaci srdce a říkal, že už tady dlouho nebude, a tak se chce ještě někam podívat. Podívat se někam pryč, za hranice všedních dní. V té době jsem ještě netušila, že to bude naše poslední dovolená.

Vždy jsem si hrozně přála podívat se na Krétu, a hlavně navštívit svůj vysněný ostrov Santorini. Věděla jsem o něm hodně a velmi mě lákal, ale nikdy jsem ho neviděla. Byla jsem tím místem naprosto okouzlená a nadšená. Můj sen se vyplnil, tedy vlastně on ho vyplnil.

K mínojskému paláci Knossos u Heraklionu se váže dávná báje.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Poté už se necítil dobře, proto jsme dva roky na žádnou dovolenou nejeli a raději jsme místo toho plánovali naši svatbu. Stále jsem mu říkala, že když mi splnil můj velký sen, splním i já ten jeho. Pojedu s ním na svatební cestu, kam jen bude chtít… Ať určí jakékoliv místo a já ho budu následovat - a myslela jsem to vážně.

Bohužel žádná svatba se nekonala a ani jeho sen se nestačil uskutečnit. Tolik jsem mu ho chtěla vyplnit, ale nešlo to. Jednoho krásného letního dne usnul. Navždy. Alespoň ve vzpomínkách a fotografiích se vracím k naší nádherné společné dovolené. Obrovský kufr, který jsem si pořídila na cesty, stojí opuštěný v koutě a připomíná mi jeho a naše krásné dovolené. Ale už nemám s kým na dovolenou jet.

Čtenářka Dagmar

Autor: připravila: jaš, mif
Diskuse ke článku
.
Související články