Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kevin Costner: Osobní strážce a otec 7 dětí je sexy i po šedesátce

17. ledna 2021 | 06:00

Neuvěřitelné! Zítra mu bude šedesát šešt let. Pořád točí, naposledy se objevil v kriminálním dramatu Nechte ho jít v roli penzionového šerifa, jeho ženu si zahrála Diane Lane. Tvrďák s velkým charizmatem i po šedesátce dokazuje, že umí opravdu hrát. Navíc je to skvělý táta, který se nemusí bát, že by o něm jednou děti řekly, že na ně neměl čas. On si ho totiž vždycky udělal.

Herec, producent, režisér, zpěvák. Narodil se v roce 1955 v Lynwoodu a po tátovi zdědil kapku indiánské, německé i irské krve. Možná i proto tak moc miloval westerny. S rodiči se hodně stěhovali, zpíval ve sboru, psal básničky a byl velký romantik. Vystudoval California State University, obor marketing, a vedle toho navštěvoval herecké kurzy. Tak moc se chtěl stát hercem, že se přestěhoval do Hollywoodu, tam pracoval mimo jiné jako autobusák.

Western se stal jeho láskou a osudem

Po menších rolích v osmdesátých letech přišla první větší herecká příležitost ve filmu Fandango z roku 1985. V tomtéž roce taky natočil Silverado, pistolnický snímek. Bylo zřejmé, že western se mu stane osudem. Život rančerů mu byl sympatický, proto i v soukromí se snažil o podobný způsob života.

Na vysoké škole se seznámil se svou budoucí první manželkou Cindy Silvou. Vypadala prý jako Sněhurka, a prý ji dokonce hrávala ve školním představení. Vzali se v roce 1978 a měli spolu tři děti – Annie, Lily a Joea. Manželství bylo dlouho šťastné, trvalo šestnáct let. Cindy spolupracovala s Kevinem i na filmu Tanec s vlky v roce 1990. Snímek získal 7 Oscarů, včetně Oscara za nejlepší film a režii.

Když pracoval na filmu Robin Hood v roce 1991, začaly prosakovat na veřejnost zvěsti o jeho nevěře. Manželé se chvíli snažili všechno překonat, ale nakonec v roce 1994 ohlásili rozvod. Podle jejich slov proběhlo všechno v přátelském duchu. Manželka získala rozvodem kolem 80 milionů dolarů!

Milovník silných lidských příběhů

Jeho herecká hvězda stoupá stále nahoru, natočil filmy JFK, Osobní strážce, Dokonalý svět, Vzkaz v lahvi, Zelený svět či Posel budoucnosti. Do všeho se vrhá s vervou a nemá rád rychlé a levné filmy. Za nejdůležitější považuje příběh. I proto do filmů dává i své finance a snaží se o co nejlepší výsledek. Taky je jeden z mála herců, kteří získali Oscara i za režii.

Po rozvodu žil nějaký čas s Bridget Rooney, s ní zplodil syna Liama. V roce 2002 začal randit s bývalou modelkou a návrhářkou Christine Baumgartner. Na nějakou dobu se rozešli, ale pak se dali zase dohromady a v roce 2004 se vzali. Mají spolu tři děti: Caydena, Hayese a Grace. Nejmladší dceři je teprve osm let.

Kevin Costner ale rozhodně nepatří k těm, kteří by si museli vyčítat, že na své děti z předchozích vztahů neměli čas a že si na stará kolena pořídili další děti, aniž by se jim věnovali. Vždy se snažil být dobrým tátou. Costner v jednom z rozhovorů prohlásil, že děti jsou jeho skutečnou láskou života a že jediné, čeho se bojí, je, že jeho život skončí dřív, než jim dá vše, co potřebují.

Své děti považuje za velký dar

Své potomky považuje za úžasné a má prý velké štěstí, že je jejich otcem. Na otázku, co si podle něj budou jeho děti jednou pamatovat v souvislosti s ním, řekl: „Že jsem si s nimi hodně hrál. Že jsem si s nimi povídal. Že jsem se nebál otcovství. Že jsem se nevzdával věcí, které pro mě byly důležité. Že jsem neměnil názory.“ A co ho baví vedle toho, být otcem? Fotbal a muzika. Je zarytý fanoušek Arsenalu, a kdykoli je v Anglii, nevynechá ani jedno jejich utkání. A pokud jde o zpěv, se svou kapelou Modern Western vystupuje i po světě!

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Další příběhy herců a hereček nejen z doby první republiky najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

 

Autor: aši