Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozešel se s vámi? Známe 9 způsobů, jak na něj přestat myslet!

  • 21. května 2017 | 06:00

    Není snadné přestat myslet na někoho, komu jste dali svoje srdce, ale není to nemožné. Bez ohledu na to, jak moc jste ho milovala a jak moc vás jeho kopačky bolí – existují způsoby, jak vše překonat.

  • Buďte racionální

    Autor: Profimedia

    Zní to jednoduše, ale je to dost těžké, že? Když jste zraněná, je pravděpodobné, že vaše myšlenky jsou hodně iracionální. Můžete se snažit sebevíc přijmout fakt, proč se věci staly tak, jak se staly, ale když vás přepadnou chmury, snadno se můžete přestat kontrolovat. Takže: jakmile se vaše mysl začne potulovat tam, kde nemá, zastavte se. Zavřete oči a zhluboka dýchejte. Zaměřte se na skutečnost, že některé věci se prostě z nějakého důvodu dějí a že je možná lepší, když nevíte, proč. Když se vám podrží udržet myšlenky na uzdě, nakonec se naučíte na něj nemyslet.

    Jestli jste to vy, kdo se chce s partnerem rozejít, poradíme vám, jak na to, v našem VIDEU:

    Video se připravuje ...
    CHCETE SE ROZEJÍT, ALE NEVÍTE, JAK NA TO? PORADÍME VÁM • VIDEO: FACEBOOK.COM

     

  • Zrušte veškerou komunikaci

    Autor: Profimedia

    Možná jste si myslela, že rozchod je možné provést přátelsky a že je i nadále možná nějaká forma kontaktu. O.K., pokud se vám to povedlo, proč ne. Ovšem někdy to možné není, a pokud jste dostala kopačky a on o kontakt s vámi nestojí, je načase na něj přestat myslet. Co to pro vás znamená v praxi? Nevolejte mu, neptejte se ho, jak se má, nezvedejte telefon, pokud zavolá on vám. Nepište mu esemesky, maily, nereagujte na soukromé zprávy. To můžete udělat až tehdy, když budete stoprocentně přesvědčená, že už vám na něm nezáleží.

  • Zlikvidujte vše, co vám ho připomíná

    Autor: Profimedia

    Je vám líto zničit společné fotografie, které dokazují, jak jste kdysi byli šťastní? Dobré časy jsou ale pryč, rozešel se s vámi, takže pokud nejste schopná se s rozchodem vyrovnat, fotky vyhoďte nebo je schovejte někam, kde si je nemůžete snadno prohlížet ve chvílích, kdy se vám po něm začne stýskat. Stejně tak doporučujeme odstranit všechny předměty z vašeho bytu, pokud jste spolu bydleli – i to vám pomůže na něj zapomenout. Nechcete je vyhodit? Tak je dejte do krabice a uschovejte někam mimo byt.

  • Nedělejte ze sebe špiónku

    Autor: Profimedia

    Ano, určitě nejste jediná, která se k tomu propůjčila. Nějakou dobu to trvá, než vstřebáte jeho zradu. Kolikrát jste brouzdala na Facebooku nebo Instagramu, abyste v jeho statusech našla důkaz, proč vás opustil, a zjistila, co právě dělá? Nedělejte to, budete ještě smutnější, zvláště když uvidíte jeho nové fotky, na kterých se směje a je bezstarostný. Smažte si ho z přátel a nezadávejte jeho jméno do Googlu, abyste přišla na něco, co by vás ještě víc ranilo.

  • Najděte si rozptýlení

    Autor: Profimedia

    Možná si připadáte jako bez ruky, ale věřte, že to je ideální způsob, jak myslet na jiné věci. Jděte do fitka, běžte si zaběhat, pracujte jako zvíře, dělejte prostě spoustu věcí, které vám nedovolí na něj myslet. Malujte, kreslete, cvičte jógu, poťte se a poťte krev, zkuste něco extrémního (třeba skočte padákem) – ať je to cokoli, udělejte to, neschovávejte se ve svém bytě, ale vypadněte z něj ven. Jedině tak vaše myšlenky nebudou směřovat opět a znova k němu. Nahraďte staré vzpomínky novými a bude vám líp.

  • Rozmazlujte se a dopřejte si nový vzhled

    Autor: Profimedia

    Někdy je fajn být sama a dělat, cokoli vás napadne, aniž se musíte ohlížet na někoho dalšího. Kupte si nové boty (nebo dvoje či troje), elegantní kabelku, po které jste tolik toužila, nic vás nemůže zastavit! Jeďte na dovolenou, do wellnessu a věnujte víc času sama sobě a seznamování s novými lidmi. Můžete změnit účes, začít hubnout, změnit styl šatníku – může z vás být naprosto nový člověk. A díky němu, protože vám dal kopačky.

  • Vyrazte mezi lidi

    Autor: Profimedia

    Vidět nové lidi pomůže a kontakty s jinými muži dají mozku signál, že na světě chodí spousta zajímavých lidí. A nemusíte se stýkat jen s muži, klidně jděte někam s kamarádkami, kterým dáte vědět, že jste připravená se znova otevřít světu a jeho možnostem. Jen si dejte pozor, abyste se nevrhala do nových vztahů dřív, než si v hlavě a srdci vyřešíte ten předchozí.

  • Spolehněte se na rodinu a blízké

    Autor: Profimedia

    Když je vaše mysl napjatá a posedlá bývalým partnerem, komu se svěřit? Kdo o vás ví skoro všechno? Komu zavoláte, když je vám pod psa? Jistě, ne každá z vás to tak má, ale maminka je maminka. I když remcá, dává nevyžádané rady, pořád je to ona, kdo vás bude vždycky chápat a milovat. A taky asi jediná, která vydrží vaše bolestné příběhy poslouchat déle než jednu hodinu. Takže – návštěva nebo telefonát matce stojí za to. Skoro vždy.

  • Odpusťte mu

    Autor: Profimedia

    Zřejmě nejtěžší rada, kterou můžete dostat. I proto je to poslední rada v našem seznamu. Odpuštění nepřichází snadno a je to strašně dlouhý a složitý proces. Ovšem pokud chcete skutečně zapomenout a začít znova, musíte jím projít. Jde o nejrychlejší způsob, jak na něj přestat pořád myslet. Když mu skutečně odpustíte, i když mu jeho čin asi nikdy nezapomenete, oprostíte se od všeho negativního, co se mezi vámi stalo. Tak to zkuste!

Autor: aši
Diskuse ke článku
.