Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Celebrity boří mýty o menstruaci! Které z nich nedají dopustit na kalíšek?

Video se připravuje ...
VIDEO: Whoopdedoo CZ
25. července 2020 | 06:00

Designérka Anna Marešová neusíná na vavřínech, a pokud jste si myslela, že se už v intimní ženské oblasti nedá přijít s ničím novým, potom jste se sakramentsky zmýlila. Menstruační kalíšek není novinka, ale v podání Aničky je z něho umělecké dílo, které je ovšem plně funkční. A souhlasí s tím i celebrity, které na něj nedají dopustit.

„Menstruace je nedílnou součástí ženského života a v Čechách se o ní stále moc nemluví nebo se o ní nemluví moc hezky. Kluci se dokonce někdy i bojí,“ říká designérka Anna Marešová. Možná právě i kvůli tomu, aby se pokusila zbořit další tabu, pustila se do tohoto projektu. „Sama jsem několik kalíšků vyzkoušela, ale ani s jedním jsem nebyla úplně spokojená a žádnému bych nemohla říct: Jo, chlapče, tak tebe mám opravdu ráda. Proto vznikl tenhle můj fešák,“ popisuje Anička.

Anička dbá samozřejmě také na životní prostředí a menstruační potřeby jsou nezanedbatelné, co se zamořování planety odpadem týče. Menstruační kalíšek je zdravotně nezávadný, velmi pohodlný a v podstatě absolutně šetrný nejen k našemu tělu, ale i k přírodě. Anička se do výroby pustila se vší vervou a vychytala sebemenší detaily – jak sama říká: „Každý milimetr, každá úprava tvaru, typ zakončení nebo tuhost materiálu mají na výsledek obrovský vliv.“

Kalíšek se rozhodly testovat i celebrity, které se za svou ženskost nestydí a jsou otevřeny novým možnostem. Patří mezi ně například stand-up komička Adéla Elbel, herečka Petra Nesvačilová, violoncellistka Terezie Kovalová, burleskní umělkyně Terézia Bělčáková aka Miss Cool Cat nebo zpěvačka a kmotra Whoop•de•doo Tonya Graves. Prototypy otestovala také gynekoložka Petra Vrzáčková, se kterou designérka konzultovala produktové detaily při vývoji Venušiných kuliček.

„Miluju ho, je příjemný na dotek a hlavně o něm ani nevím, což je úplně top. Cítím se s ním absolutně bezpečně a poskytuje mi takový safe prostor,“ prohlásila Miss Cool Cat. Podobné ódy na kalíšek pějí i ostatní celebrity. Dokonce se k tomu vyjádřili i pánové. „Já bych strašně chtěl, aby tohle období bylo pro ženu co nejpříjemnější, takže pokud jí kalíšek způsobí radost, tak je to vlastně výhra pro všechny,“ prohlásil herec Ondřej Bauer a nelze jinak než s ním souhlasit.