Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řekněte sexu ráno ano! Budete krásnější a štíhlejší

  • 15. února 2020 | 06:00

    Sex po ránu je dokonalým krokem k probuzení a má na náš organismus velmi pozitivní vliv. Ocení to především naše imunita, která v zimním období nebývá úplně v kondici. Je jasné, že po ránu smlouváte o každou minutku, kterou si můžete prodloužit sladký spánek.

    Když se při prvním ohlášení budíku pěkně přitulíte ke svému milovanému partnerovi, můžete se postupně probírat jemným třením a pohyby. Uvidíte, že představivost a vášeň brzy začnou zrychlovat váš tep a na spaní už nebudete mít ani pomyšlení. Není nic lepšího než začít den orgasmem.

  • Posílí imunitu

    Autor: iStock
    Ranní sex je bezesporu prospěšný našemu zdraví. Během orgasmu se uvolňuje pětinásobné množství hormonu oxytocinu, než je běžné. Oxytocin, kterému se také říká hormon lásky, má podobné účinky jako morfin, a tak bude konec bolestem hlavy nebo zubů. A co víc? „Ranní sex zvyšuje hladinu imunoglobulinu IgA, jenž tělo chrání před infekcí. A právě proto je tato aktivita tolik podporována lékaři,“ uvedla pro deník Daily Mail americká výzkumnice Debby Herbenick.

  • Zlepšuje náladu

    Autor: iStock
    Endorfin, neboli hormon štěstí, určitě znáte. Uvolňuje se do těla právě při sexu a způsobuje dobrou náladu. Navíc vás pořádně nabije energií, ze které budete čerpat minimálně do odpoledních hodin. Můžete tak s klidem vynechat kávu, a prospět tím svému zdraví.

    Podívejte se na video o vagině:

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Zbavuje stresu

    Autor: iStock
    Podle výzkumů, které prováděli skotští vědci, je díky sexu možné snížit stres až o polovinu. Navíc kvalitní a pravidelný sexuální život udržuje pravidelný krevní tlak. Pokud vás tedy během dne čeká důležité jednání nebo třeba setkání s tchyní, neváhejte po ránu a vrhněte se na svého partnera.

    Podívejte se, která poloha nikdy nezradila Lady Dee:

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Která poloha nikdy nezklame • VIDEO: BPŽ

  • Prospívá kráse

    Autor: iStock
    Uspokojení a radost z ranního orgasmu se vám viditelně usadí ve tváři. Rozzáří vám oči a rozšíří úsměv, takže budete ihned vypadat krásněji. Má také příznivý vliv na pleť a vlasy. Během „horké chvilky“ totiž dochází ke zvýšenému prokrvování a tvoří se kolagen a estrogen, tudíž je pleť pružnější a vlasy rostou rychleji.

  • Nahradí cvičení

    Autor: iStock
    Jestli se každé ráno přemlouváte, abyste zahájila den rozcvičkou, zkuste ji vyměnit za ranní milování. Během sexu se totiž kalorie pálí jedna radost, a obzvlášť po ránu. Za třicet minut sexu spálí ženy kolem devadesáti kalorií. A přiznejme si to, sex je určitě příjemnější činnost než cvičení!

Diskuse ke článku
.