Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Historická sexuální fakta! Tohle vás ve škole rozhodně neučili

  • 24. února 2023 | 06:00

    Sex a věci s ním spojené, jako jsou sexuální hračky nebo různé podivnosti, které lidé používali z praktických i náboženských důvodů – to všechno má svou historii. Některá fakta jsou značně zarážející a člověk si říká, jak je fajn žít v dnešní době!

    V minulosti museli být lidé mnohem vynalézavější, mnohdy však, musím říct, hazardovali se svým zdravím. Sex byl téměř nebezpečný v období před Kristem. Podomácku vyrobené vychytávky z těch dob rozhodně nedoporučuji.

  • 1600 před Kristem

    V starověkém Egyptě namáčely ženy bavlnu do směsi ovoce, medu a datlí s tím, že věřily, že tento speciální mix pomůže jako antikoncepce, když si takovouto bavlnu vloží do vaginy. Mám pocit, že jim to mohlo pomoci jistým způsobem proti spermiím, protože poté, co si narušily pH ve vagině, pravděpodobně chytily především zánět, a se sexem měly tím pádem utrum.

  • 700 před Kristem

    Řečtí bojovníci, kteří opouštěli své ženy a nechávali je doma samotné, jim zanechávali doma takový důkaz lásky, něco, s čím se jim po nich nebude tolik stýskat. A nebudou vyhledávat sexuální potěšení jinde... Byla to dilda vyrobená z chleba, pravděpodobně již ztvrdlého. Přesto to byla spíš hrozba kvasinkové infekce.

    Podívejte se na video, jak si vybrat svou první erotickou pomůcku:

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat svou první erotickou pomůcku a na co si dát pozor • VIDEO: Adam Balažovič/bpž

  • 54 před Kristem

    Tehdy vznikl první vibrátor. Nebo se to alespoň říká. Jeho "iniciátorem" byla sama Kleopatra. Jestli to byl vyloženě její nápad, nebo se jen rozhodla to vyzkoušet, to se už asi nikdo nedozví. Princip vibrátoru spočíval v tom, že se do papyrusového obalu daly vosy a jejich neustálý boj o to, dostat se z pasti ven, způsoboval vibrace. Nejenže to vypadá nebezpečně, ale také je to nehumánní.

    Podívejte se na video o historii vibrátoru:

    Video se připravuje ...
    Historie erotických hraček aneb Jak si to dělala Kleopatra • VIDEO: Womens' health

  • 1450

    V tomto roce se poprvé objevila paruka z pubických chloupků na intimních místech. Říká se jí merkin. Možná si říkáte stejně jako já: „Bože, na co to je?“ Existují dvě teorie, které vznik vysvětlují. Obě vedou k prostitutkám. Ty paruky prý používaly, aby zakryly, že jsou vyholené. Tím by totiž prozrazovaly, že měly vši či jiné breberky. Dle druhé teorie je používaly, aby zakryly počínající symptomy pohlavní choroby. Obě možnosti jsou opravdu nelichotivé...

  • 1848–1880

    První komunita, která vyznávala svobodnou lásku, nevznikla až v letech hippies, ale už o víc než sto let dříve. Nacházela se ve státě New York a jmenovala se The Oneida Community. Její členové mohli mít sex s libovolnými dalšími členy komunity, pokud byli dospělí. Když se komunita rozpadla, její zakladatel se vrhl na byznys s kuchyňským nádobím. Ten se chytil tak, že ještě dnes jedí Američané z jeho talířů jeho příbory.

  • 1894

    Michiganský doktor John Harvey Kellogg přišel se slavnými cornflakes. Původní myšlenka, která ho k výrobě dovedla, vás asi překvapí. Byl přesvědčen, že čím je jídlo bohatší na chuť, tím více podněcuje v lidech sexuální touhu a vede je k masturbaci. Touhu masturbovat chtěl snížit jídlem, které nemá téměř žádnou chuť. Stal se z nich hit a jedí se až do dnešních dní. Původní záměr se nepodařil, ale vydělalo mu to spoustu peněz.

Diskuse ke článku
.