Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V moderních vztazích podvádíme téměř všichni. Nevěříte? Tady jsou 4 důkazy

  • Jasně, že ti věřím, jen ti uklidím telefon na stolek.
    16. února 2023 | 06:00

    Mobilní telefony a sociální sítě přinesly nebývalou dynamiku do partnerských vztahů. Někteří vítají zrychlení a zpestření komunikace, další získávají odvahu, kterou by v reálném životě zřejmě nikdy nesebrali. Jiní se rozhořčují nad tím, že ve vztazích je zmatek a lidi berou všechno povrchně. 

    Ať je to jakkoliv, moderní elektronika umožňuje jednu zajímavou věc: lhaní a drobné podvádění, které mnozí z nás za podvod ani nepovažují. Kdyby ovšem měli takhle jednat bez pomoci mobilu nebo počítače, asi by si připadali hodně trapně. Jaké jsou ty drobné každodenní lži?

  • Myslím na tebe dnem i nocí

    K nezapomenutelnému orgasmu vás přivede mobilní aplikace.
    Autor: Shutterstock.com
    Někdy se tak ráno člověk a probudí a poté, co vypne budík na mobilu, zkoukne počasí, internet a pak napíše partnerce: doufám, že budeš mít hezký den, lásko. A pak už může myslet na všechno, co ho dnes čeká, na to, co si vezme na sebe a jestli zase bude cestou do práce zácpa. V partnerce to vzbudí pocit, že první myšlenka po ránu patří jí. Což samozřejmě není pravda, on to ví, ona to ví, ale na druhou stranu – proč jí na chvíli nevytvořit hezkou iluzi, co?

  • Volám jen mámě a tobě

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Jeho bývalá potřebuje vyvenčit psa a on to pro jednou udělá. A protože to bylo docela fajn, občas jí napíše, občas zavolá a občas toho psa vyvenčí, ale vás už o tom neinformuje. Byl by blázen, samozřejmě. A protože je obezřetný, všechny důkazné zprávy, e-maily a tak dál pečlivě vymaže.

  • Ne, mám jenom tebe

    žena, počítač, seznamka
    Autor: Shutterstock
    Udržovat vztah v reálném světě s více partnery, to chce odvahu a dobrý organizační talent. Ale vyměnit si pár lechtivých zpráv s bývalým přítelem a možná se sem tam sejít, to s pomocí moderních přístrojů zvládne i chaotička a začátečnice. A nemusí jít přímo o souběžný sexuální vztah. Stačí si jen vyměňovat e-maily, zprávy nebo fotky. Kdyby se to odehrávalo ve skutečném světě, asi bychom to za nevěru považovali. V esemeskách se to přece nepočítá!
  • Jasně, že ti věřím

    Myslíte si, že za krátkozrakost můžou moderní technologie? Kdepak, na vině je něco úplně jiného!
    Autor: Shutterstock.com
    Co děláš ve svém volném čase, je tvoje věc (přesto se mrknu na Facebook, jestli ses náhodou neobjevil někde, kdes neříkal, že budeš). Tvoje bývalé holky mne nezajímají (ale mrknu, jestli ti náhodou moc nekomentují statusy, nelajkujou fotky a vůbec – mrknu na jejich stránky). Hele – někdo ti volá (a při podávání telefonu se nenápadně mrknu, jestli to je máma, kámoš, nebo nějaká baba). Asi bychom nečekaly na jeho bývalé partnerky před školou nebo před prací, abychom si je okoukly. Asi bychom mu neodposlouchávaly telefony, abychom věděly, s kým přesně mluví. A do diáře bychom mu asi taky jen tak nevlezly. Ale když ten Facebook to v podstatě nabízí sám! Pak je opravdu těžké odolat.

Autor: is
Diskuse ke článku
.