Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Gábi se nebojí zeptat: Když si v sexu řekneme, co chceme, neodradíme tím muže?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
26. července 2016 | 14:29

Umět si v posteli říct o to, co potřebujeme a jak chceme, aby se nás muži dotýkali, je občas složité. Máme pocit, že když budeme příliš suverénní, muž se zalekne, že jsme moc zkušené, nebo naopak bude brát naše připomínky jako kritiku svého výkonu. Jak je to doopravdy, nám vysvětlil sexuolog Petr Weiss.

„Myslím si, že většina mužů to uvítá. Většinou právě ti muži, kteří dělají největší ramena, jsou ti nejméně zkušení nebo nejméně jisti svým výkonem. Takže ženy by měly skutečně říci svým partnerům, co dělat, jak to dělat a co potřebují k tomu, aby se vzrušily. Muži nemají klitoris, a tak by je k tomu, co s ním dělat, měly vést ženy,“ objasnil nám sexuolog.

Pozor dámy, ale pokud jen naznačujete, zůstanete možná nepochopeny. „Ženy mají mnohdy pocit, že to svým partnerům řekly. Některé moje pacientky, které třeba nikdy neměly orgasmus ani se svým manželem, mi tvrdí, že to partnerovi naznačovaly, ale když pak mluvím s ním, tak on nemá ani tušení. Takže dívky a ženy, prosím, nenaznačujte, ale říkejte a veďte.“