Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 vůbec nejhorších důvodů k sexu: Děláte to také?

  • 21. dubna 2016 | 06:00

    Sex je emotivní, intimní záležitost, a proto můžeme někdy váhat, zda ho mít, nebo počkat. Nebo zda to vůbec stojí za pozdější výčitky svědomí. Lidé sexem občas řeší různé situace, v nichž ale sex vůbec není na místě. Přesto se to stává. 

  • Sex jako pomsta

    Autor: shutterstock
    V televizních seriálech nebo filmech může pomsta vypadat jako něco, co dělají romantické hrdinky, a vám to připadá dechberoucí a skvělé. Realita je ale úplně jiná. Ač se může zdát, že když vám tolik ublížil, tak pokud ublížíte i vy jemu, budete se cítit lépe, není to tak. Především ne tím, že se vyspíte s někým jiným – nebo třeba naposledy s ním, aby "věděl, o co přichází navždy". Pokud děláte něco se zlým úmyslem, nikdy to nemůže dopadnout dobře. Nakonec se budete cítit nejhůř vy sama.

     

  • Plnit sexuální sny, které nesdílíte

    Autor: Shutterstock.com
    Je dobré zpestřovat si sexuální život tím, že si budete plnit své sexuální fantazie. Pokud se sexuální život mezi vámi a vaším partnerem dostane do mrtvého bodu, je na čase najít něco, čím ho osvěžit. Ovšem neznamená to, že pokud po něčem touží váš manžel, milenec nebo zkrátka partner, ale vy jeho touhy nesdílíte, tak to uděláte. V sexu vše musí být provozováno s požitkem obou zúčastněných.

     

  • Děláte to jen pro partnera

    Autor: Shutterstock.com
    Pokud nejste emocionálně v pohodě, něco vás trápí, ale nechcete tím partnera zatěžovat, předstíráte, že je všechno v pořádku, že život je krásný jako rozkvetlá louka, bude vás to jen vyčerpávat a sex si v tomhle případě nemůžete ani pořádně užít. Sex takhle zařadíte mezi další povinnosti v domácnosti, a to rozhodně nechcete.

     

  • Pro zvýšení ega

    Autor: shutterstock
    Každá z nás měla někdy "den blbec", kdy se zkazí, na co se jen podíváte. V takovém okamžiku, když se vracíte domů z práce, potřebujete si dobít sebevědomí. Pokud k tomu hledáte někoho jiného než samy sebe, zavání to průšvihem. Nemůžete seřvat na první dobrou paní v samoobsluze, protože ta za váš špatný den nemůže. Stejně tak váš partner. Sex v tomto případě vyvolá jen emocionální nestabilitu a frustraci.

     

  • Nástroj k manipulaci

    Autor: shutterstock
    Pokud s partnerem nedokážete komunikovat o tom, po čem toužíte a co byste chtěla, a místo toho používáte sex, je to v dlouhodobém měřítku cesta ke zkáze. Jakmile začnete sex vyměňovat za to, co chcete, stane se z něj v podstatě platidlo. Lásku si člověk ale koupit nemůže a sex ve vztahu není byznys. 

Diskuse ke článku
.