Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mýty o análním sexu, které je třeba uvést na pravou míru

  • 22. března 2016 | 06:00

    Anální sex není běžnou sexuální praktikou pro všechny ženy. Mnohé se ho bojí, protože o něm slyšely spoustu věcí, které možná ani nebyly úplně pravdivé. Co všechno je třeba uvést na pravou míru?

  • Anální sex bolí

    Autor: Shutterstock.com
    Neměl by být bolestivý. Proto je třeba se na něj dobře připravit. Po ruce byste měli mít lubrikační gel, váš partner na vás nesmí spěchat, abyste se uvolnila. I pak je třeba postupovat velice jemně a pomalu. Svěrač v análním otvoru je mnohem těsnější než vagina a chvilku trvá, než se adaptuje, ale poté by už vše mělo jít hladce. V každém případě nezkoušejte anální sex, pokud máte problémy s hemoroidy! Ty je třeba vždy nejdříve vyléčit!

  • Nepřináší ženám uspokojení

    Autor: shutterstock
    Možná jste někde slyšela, že ženám nemůže anální sex přinášet uspokojení, protože nemají prostatu. To je ale úplný nesmysl. Konečník sám o sobě má nesčetné množství nervových zakončení, která – pokud jsou vhodně stimulována – mohou přinášet velice příjemné pocity. Někdy se dokonce stává, že až anální styk pomůže ženě dosáhnout vyvrcholení. To ještě stále neznamená, že anální sex je pro každého. Pokud vám není příjemný, nenuťte se k tomu.

  • Není potřeba kondom

    Autor: shutterstock
    Právě fakt, že análním sexem není možno otěhotnět, přináší pro mnoho žen uvolnění a tím více si ho užívají. Ovšem to neznamená, že je zcela zdravotně nezávadné mít nechráněný anální sex. Oděrkami, které při sexuálním aktu mohou vzniknout, se otvírají brány pro všemožné bakterie a zvyšuje se riziko přenosu chorob, které se přenášejí krví. S kondomem bude sex nejen bezpečnější, ale navíc i penis snáze prokluzuje do análního otvoru, a tudíž je i akt příjemnější. Nezapomeňte ale vyměnit kondom, pokud se rozhodnete vrátit se k běžnému sexu!

  • Anální sex je špinavý

    Autor: shutterstock
    Špinavý v tom ohledu, na který už jste jistě pomyslela. Nebudeme nikomu nic nalhávat, jistě se může stát, že na partnerově penisu ulpí drobné fekální částečky. Ovšem je velice nepravděpodobné, že by docházelo k nějakým velkým únikům nebo nehodám. Pokud se chcete vyhnout jakémukoli nebezpečí a dopředu už anální sex plánujete, proveďte výplach střev.

  • Anální sex může roztáhnout anální otvor

    Autor: shutterstock
    Sval kolem análního otvoru (stahovač) je opravdu značně pružný a opět nabude svého původního rozměru hned po skončení sexuálních hrátek. Pokud bude váš partner postupovat opatrně, nemůže ani dojít ke zranění. Jestliže používáte sexuální hračky, ujistěte se, že jsou určeny pro anální hrátky, protože sval ve svěrači je tak silný, že může hračku vtáhnout dovnitř, nemá-li širší konec. Takže pozor. 

Klíčová slova:  sex, anální sex, mýty, erotika
Diskuse ke článku
.