Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

8 vzrušujících faktů o prsou, které možná nevíte

  • 2. prosince 2022 | 06:00

    Dámy, jistě nám je všem jasné, že prsa jsou skvělá. Méně obdarované ženy mohou mít z malých prsou trauma stejně tak, jako ženy s moc velkými prsy mohou trpět bolestmi zad a toužit po menších ňadrech. Je tu každopádně několik zajímavých faktů, které možná nevíte a které vás překvapí.

  • Bradavkový orgasmus

    Autor: shutterstock
    Některé ženy jsou tak citlivé, že mohou pouhým drážděním bradavek dosáhnout orgasmu. Vůbec nelze diskutovat o tom, že bradavky patří k těm nejsilnějším erotogenním zónám. Jejich stimulací se v mozku začne uvolňovat oxytocin a tělem proudí krev rychleji, to může u citlivějších žen vést ke kontrakcím vaginálních svalů, tedy k orgasmu.

    VIDEO: Sex v těhotenství? Vyvracíme mýty, lékaři ho doporučují!

    Video se připravuje ...
    Sex v těhotenství? Vyvracíme mýty, lékaři ho doporučují! • VIDEO: Videohub

  • Máme osm druhů bradavek

    Autor: profimedia.cz
    Tak jako jsme každá žena originál, stejně tak i naše prsa nejsou dvě identická, dokonce ani ta naše dvě! Existuje dokonce osm různých druhů bradavek. Jsou to: vyčnívající, ploché, nafouknuté, vpáčené, jednostranně vpáčené, hrbolaté, chlupaté, mnohočetné.

  • Mnohočetné bradavky jsou častější u mužů

    Autor: shutterstock
    Možná to není ani tak překvapivý fakt. Tím, že bradavky u mužů v podstatě postrádají funkci, jsou tak nějak pouze na ozdobu a jako příjemný sexuálně citlivý stimulační bod. Tím pádem, pokud jim doroste i třetí, je to vlastně fuk. V každém případě, pokud máte více bradavek než ostatní, berte to jako pozitivní věc, máte o jeden erotický bod víc a nebojte se, tato anomálie je častější, než si myslíte.

    VIDEO: Nejskandálnější filmy všech dob...

    Video se připravuje ...
    Nejskandálnější filmy všech dob • VIDEO: Videohub

  • Spánek má vliv na jejich tvar

    Autor: Shutterstock
    Představte si to, že vaše prsa se formují podle toho, jak spíte. Trochu špatná zpráva je, že jediná poloha, při které se v podstatě nedeformují, je ta na zádech. Ale kdo vydrží spát na zádech celou noc? Ve všech ostatních si mačkáním prsa vytahujeme a ještě s nemilou pomocí gravitace nakonec dopadají tak, jak dopadají.

  • Mohou růst i po pubertě

    Autor: Shutterstock.com
    Záleží také na tom, jak dlouho u vás puberta trvá. Mně třeba maminka vždycky říká, že jsem v pubertě zamrzla a už se z ní snad nikdy nevyhrabu. To je ale něco jiného. V pubertě se u dívek rozvíjí ženské vnady. Je ale prokázáno, že mohou růst až do dvaceti let, což je dobrá zpráva pro všechna mladá děvčata, která jsou ještě "v očekávání"... Ještě nepanikařte, prsa mohou mít jen trochu zpoždění.

  • Vědecká záhada

    Autor: Shutterstock.com
    Vědcům není doposud jasné, proč mají ženy prsa stále naditá. Primáti totiž mají plná prsa, jen když kojí, jinak jsou úplně splasklá. Ženy mají v prsou mléko, když kojí, ale prsa mají stále zvednutá, vyplněná tukem.

  • Muži, kteří milují prsa

    Autor: shutterstock
    Jistá studie prokázala spojitost mezi muži z nižších společenských vrstev a oblibou velkých ňader. Ti muži, kteří v rámci testování pocházeli z chudších poměrů, ohodnotili totiž velká prsa mnohem více než muži z bohatších a studovaných vrstev. Zvláštní studie.

  • Mění velikost během života

    Autor: red
    Je nespočet faktorů, které mohou mít vliv na velikost prsou během života. Hladina estrogenu během ovulačního cyklu je jedním z nich stejně tak jako hormonální antikoncepce nebo spousta jiných léků. Také pokud přiberete nebo zhubnete, podepíše se to na velikosti prsou, jež, jak jsme již zmiňovaly, jsou z velké většiny tvořena tukovou tkání.

Diskuse ke článku
.