Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nespoléhejte na muže, udělejte si radost sama! Tohle by mohlo zabrat

8. března 2021 | 06:00

Mezinárodní den žen má u nás trochu pochroumanou pověst. Může za to totalitní režim, ale myslím, že bychom si tenhle náš den neměly nechat zošklivit. Historie, která se k tomuto dni vztahuje, totiž pomohla k životu, jaký dnes máme, a ke všem právům, jež před sto lety rozhodně nebyla samozřejmostí. A to by se oslavit mělo!

I kdybyste si měla 8. března udělat jen malinkou radost a při tom oslavit to, že jste se narodila jako žena... Být ženou je krásné a měly bychom si připomenout všechny ženy světa a přát si, aby práva žen byla všude na světě alespoň taková jako u nás. Ano, i v jednadvacátém století to totiž není ještě celosvětovým standardem.

Je fakt, že ženy by měly být hýčkány celý život, a to nehledě na to, jaký je den v kalendáři. Nemusíte ovšem spoléhat na někoho jiného, aby vás hýčkal. Podívejte se do zrcadla: jste krásná, schopná a zasloužíte si udělat (si) radost. Můžete zajít třeba jen k okénku u cukrárny osladit si život nebo zavolat kamarádce, jít ven se psem či se vidět se svými dětmi... To jsou radosti života, které jsou k nezaplacení. Můžete se ale inspirovat i u nás v galerii a třeba si pořídit nějakou pěknou maličkost!